Quantcast
THE STREAM

Ποίημα για διασωληνωμένους, ελπίδες και λαμπιόνια απήγγειλε ο Τάσος Αρνιακός

Το δελτίο καιρού του ΑΝΤ1 φαίνεται πως έχει μετατραπεί στην ποιητική γωνίτσα του γνωστού μετεωρολόγου


THE NEWSROOM · 25 Νοεμβρίου 2020

Μπορεί όλοι οι φασαίοι της υφηλίου να ασχολούνται με το δελτίο καιρού του David Lynch, όμως το αυθεντικό weird/ψυχεδελικό δελτίο καιρού έχει ελληνικό δελτίο ταυτότητας. Μιλάμε φυσικά για τον Τάσο Αρνιακό, ο οποίος πολύ τακτικά εμπλουτίζει το δελτίο με διάφορες αλλόκοτα λογοτεχνικές παρεκβάσεις.

Ένα βέβαια θα μπορούσε να  προέρχεται από την καθόλου ρατσιστική φαντασία του Άρη Πορτοσάλτε (υπενθυμίζουμε το σχετικό σημείο), όπως το σημείο που παρομοίασε τα κύματα κακοκαιρίας με τα κύματα των προσφύγων, συμπληρώνοντας ότι η χώρα θα χτυπηθεί από δύο κύματα ταυτόχρονα:

Το χτεσινό του πόνημα πήγε σε άλλη κατεύθυνση – πιο συγκεκριμένα, είχε ως θεματική τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ. Λίγα λεπτά μετά το ξεκίνημα του δελτίου, ο Τάσος Αρνιακός ανέφερε πρώτα ότι έρχεται χειμώνας, αλλά στη συνέχεια μας πέταξε με τελείως deadpan ύφος το παρακάτω νιχιλιστικό κατεβατό:

«Αλλά και στις εντατικές οι διασωληνωμένοι αυξάνονται με φόντο τα πρόωρα λαμπιόνια των Χριστουγέννων που τρεμοσβήνουν σαν τις ελπίδες.»

Δείτε το βίντεο:

Πολύ γρήγορα ήρθαν οι πρώτες κριτικές ποίησης:

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι η πιθανά απόλυτα random φάση του είναι διαχρονική. Εμείς, τουλάχιστον, δυσκολευόμαστε να εξηγήσουμε διαφορετικά το πως ο Αθανάσιος Διάκος (ο γνωστός) τηλεμεταφέρθηκε ως reference στο δελτίο καιρού:

Best of internet