Quantcast
THE STREAM

Ομπάμα: «Ως φοιτητής απέτυχα να κάνω το σεξ διαβάζοντας Μαρξ και Φουκώ»

Η ριζοσπαστική θεωρία δε φαίνεται να βοήθησε τον Μπαράκ Ομπάμα να επιτύχει σεξουαλικά


THE NEWSROOM · 19 Νοεμβρίου 2020

Πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα είπε στο νέο του βιβλίο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Είναι προφανές ότι όταν ο επί 8 χρόνια ισχυρότερος άνθρωπος του κόσμος γράφει 768 σελίδες απομνημονεύματα του με τίτλο «Γη της Επαγγελίας», όλο και κάτι hot θα παίζει εκεί μέσα, όμως εμάς την προσοχή μας τράβηξε κάτι ελαφρώς μη προβλεπέ.

Γιατί όπως καταλαβαίνετε, δεν επιθυμούμε να ασχοληθούμε με τη γνώμη του Ομπάμα για τον Ερντογάν, ή για την εκδοχή του για το ρόλο που έπαιξαν οι τράπεζες της Γαλλίας και της Γερμανίας στην οικονομική κρίση της Ελλάδας. Εμείς στραφήκαμε προς μία πιο παλιά ανάμνηση του Μπαράκ Ομπάμα, από τον καιρό που ήταν ένας απλός φοιτητής κολλεγίου.

Ή μάλλον, ένας γύπας φοιτητής κολλεγίου, ο οποίος όμως δεν προσπάθησε να πετύχει σεξουαλικά με καγκουριές και ΙΑΣΩ ΚΟΚΛΑ, αλλά με την ριζοσπαστική θεωρία. Το επίμαχο σημείο είναι το εξής:

«Κοιτάζοντας πίσω, είναι ντροπιαστικό να αναγνωρίζω τον βαθμό στον οποίο η πνευματική μου περιέργεια εκείνα τα δύο πρώτα χρόνια του κολεγίου αντικατόπτριζε τα ενδιαφέροντα διαφόρων γυναικών που προσπαθούσα να γνωρίσω:

(Καρλ) Μαρξ και  Χέρμπερτ Μαρκούζε, ώστε να έχω κάτι να πω στην σοσιαλίστρια με τα μακριά πόδια που έμενε στο κοιτώνα μου· (Φραντς) Φανόν και Γκουέντολιν Μπρουκς για την φοιτήτρια κοινωνιολογίας με το απαλό δέρμα που δε μου έριξε ποτέ δεύτερη ματιά· (Μισέλ) Φουκώ και (Βιρτζίνια) Γουλφ για την αιθέρια bisexual που φορούσε κυρίως μαύρο.

Ως στρατηγική για την πέφτω σε κορίτσια, ο ψευτοδιανοουμενισμός μου αποδείχθηκε ως επί το πλείστον άχρηστος· Βρέθηκα σε μια σειρά από βαθιές αλλά ανέραστες φιλίες.»

Όπως καταλαβαίνετε, οι δύσκολες στιγμές που πέρασε στο κολλέγιο ο Μπαράκ Ομπάμα προκάλεσαν την γέννηση υψηλά θεωρητικών memes και tweets:

Ενώ φτάσαμε στο σημείο το #KarlMarx να γίνει πολύ δημοφιλές hashtag:

Αν μη τι άλλο, αποδεικνύεται ότι ακόμη κι ο μελλοντικός πλανητάρχης έχει τα ίδια προβλήματα με πολύ κόσμο.

Best of internet