Quantcast
THE STREAM

Χάκερς κάνουν ντου στην τηλεκπαίδευση σε Ρόδο και Κάλυμνο, βάζουν τσόντες, βρίζουν καθηγητές

Το δικό τους αυτοσχέδιο μάθημα σεξουαλικής αγωγής δίδαξαν σε δύο γυμνάσια οι άγνωστοι εισβολείς


THE NEWSROOM · 18 Νοεμβρίου 2020

Προβλήματα πιο kinky κι από αυτά που μας έχει ήδη συνηθίσει φαίνεται πως αντιμετωπίζει το σύστημα τηλεκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας. Τα εν λόγω περιστατικά αφορούν τη δράση κακόβουλων χάκερς, οι οποίοι έκαναν takeover τους λογαριασμούς των μαθητών και έκαναν το δικό τους πρόγραμμα την ώρα του μαθήματος.

Τα σκηνικά έγιναν σε ένα Γυμνάσιο της Ρόδου κι ένα της Καλύμνου: Στη Ρόδο, οι απαίδευτοι δράστες άρχισαν να προβάλλουν αισθησιακά (και ακατάλληλα) φιλμ την ώρα του μαθήματος, στη δε Κάλυμνο αποφάσισαν να βρίσουν τους καθηγητές. Τα δύο περιστατικά έχουν φτάσει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ψάχνει να βρει τους άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες.

Όπως δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης:

«Tο ίδιο συνέβη και σε άλλα σχολεία όχι μόνο στο νομό μας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρα μας, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας.»

Προς το παρόν, έχει ζητηθεί από τους μαθητές να μπαίνουν με κανονικά στοιχεία στο σύστημα κι όχι με ψευδώνυμα, κάτι που ομολογούμε ακούγεται απίστευτα high-tech μέτρο προστασίας από τα χακαρίσματα. Προς το παρόν, το σύστημα αντιμετωπίζει κι άλλες εισβολές, όπως κάποιους μαθητές από τας Σέρρας που ντύθηκαν φαντάσματα και μπήκαν για μάθημα:

Σε κάθε περίπτωση, αν το σύστημα καταρρεύσει, εμείς ποντάρουμε στον κύριο με τα τραπουλόχαρτα της τηλεεκπαίδευσης της ΕΡΤ να το πάρει πάνω του:

Best of internet