Quantcast
THE STREAM

Το ΚΚΕ αγνοεί την ΕΛΑΣ, πάει πρεσβεία ΗΠΑ, κερδίζει και «χρόνια πολλά» για τα γενέθλια του

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες αστυνομικοί συνωστίζονται στο κέντρο της Αθήνας σαν υγειοαστυνομική βόμβα


THE NEWSROOM · 17 Νοεμβρίου 2020

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν τελικά η σημερινή επιχείρηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Σε μία παραλλαγή του σχεδίου που είχε εφαρμόσει στην διαδήλωση της Πρωτομαγιάς, το ΚΚΕ αγνόησε την απαγόρευση της κυβέρνησης και συγκέντρωσε κάπου 100 μέλη του απευθείας απέξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου παραδοσιακά καταλήγουν οι πορείες του Πολυτεχνείου.

Η ΕΛΑΣ φάνηκε να πιάνεται στον ύπνο. Τα συγκεντρωμένα μέλη του ΚΚΕ, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις (και ατομικά πλακάτ), άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα. Παρών ήταν φυσικά και ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας:

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε ανταλλάξει βαριά λόγια με τον πρωθυπουργό πριν λίγες ημέρες, όταν ο δεύτερος είχε δηλώσει ότι οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου του ’73 θα επιθυμούσαν να μη γίνει πορεία. Ο διάλογος ήταν ο εξής:

«K.M.: Ας συμφωνήσουμε σε αυτή την αίθουσα ότι μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Πολυτεχνείου με μία εξαιρετικά περιορισμένη και λιτή τελετή κατάθεσης στεφάνου. Να δηλώσετε όλοι ότι δεν θα συμμετέχετε σε καμιά πορεία και ότι δεν ενθαρρύνετε κανέναν σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες να βρεθεί στο δρόμο και να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

Όπως η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μην εορταστεί η 28η Οκτωβρίου, έτσι παίρνει και την απόφαση να μη γίνει σε αυτές τις συνθήκες η πορεία του Πολυτεχνείου. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελαν και αυτοί οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εμβληματική εξέγερση

«Δ.Κ.: Δεν ντρέπεστε

«K.M.: Καθόλου δεν ντρέπομαι, εσείς να ντρέπεστε

Εντέλει το ΚΚΕ δεν έκανε πίσω και βρέθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ με επιχείρηση κομάντο. Η όλη φάση κράτησε γύρω στο 15λεπτο και διαλύθηκε ησύχως, αλλά όχι πριν παίξει ένας αξιομνημόνευτος διάλογος με έναν βαθμοφόρο αστυνομικό της αιφνιδιασμένης ΕΛΑΣ.

Ο εν λόγω αξιωματικός πλησίασε τον Δ. Κουτσούμπα και του είπε ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν. Ο Κουτσούμπας του απάντησε «θα το διαλύσουμε και θα φύγουμε, όπως ήρθαμε», οπότε ο αξιωματικός έκλεισε τη συνομιλία με ένα πολύ wholesome «χρόνια πολλά κύριε Γενικέ».

Δεν ξέρουμε αν αναφέρεται στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου (26/10) ή στα γενέθλια του ΚΚΕ (σήμερα 17/11, άρα το πιθανότερο), αλλά τέλος πάντων, αυτός ήταν ο διάλογος:

Meanwhile, η ΕΛΑΣ κατάφερε να κόψει πρόστιμο σε γυναίκα που χρησιμοποίησε το νούμερο 6 για να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο. Την ίδια στιγμή, κυκλοφορούν πλάνα με δεκάδες αστυνομικούς πολύ κοντά μεταξύ τους:

Καλά πάει αυτή η σεζόν thug Κουτσούμπα:

Best of internet