Quantcast
THE STREAM

Με ένα νοσταλγικό ντου στο Πολυτεχνείο γιόρτασε η ΕΛΑΣ την φετινή επέτειο του 1973

Για να γίνει μάλιστα ακόμη πιο γκράντε ο εορτασμός, οι αστυνομικοί έκαναν ντου και στο Πολυτεχνείο του Ζωγράφου


THE NEWSROOM · 13 Νοεμβρίου 2020

Με μία εισβολή της Ελληνική Αστυνομία σε timing που θυμίζει πολλά έληξε η συμβολική κατάληψη του Πολυτεχνείου της Πατησίων σήμερα το μεσημέρι. Η κατάληψη είχε γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης και συντηρούνταν από ολιγομελή ομάδα φοιτητών.

Η τεράστια δύναμη που μάζεψε η ΕΛΑΣ, η οποία περιλάμβανε και τα γνωστά οχήματα με τους εκτοξευτήρες νερού που έκλεψαν την παράσταση στο Εφετείο, δεν χρειάστηκε κάπου. Όταν οι συγκεντρωμένοι εντός την ΕΛΑΣ να κόβει τα λουκέτα στην πύλη Στουρνάρη, πήγαν και έκατσαν κάτω, δίπλα στην πύλη της οδού Πατησίων. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 38 άτομα, τους έβαλαν σε κλούβες και τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ.

Αυτό που έκλεψε την παράσταση σήμερα όμως ήταν η live κάλυψη της εισβολής από την κρατική τηλεόραση, η οποία κάποια στιγμή αφέθηκε να απωθηθεί πολύ πολύ διακριτικά από την ΕΛΑΣ, ώστε να μην μπορεί καν να δώσει εικόνα και ήχο στο απίστευτα γοητευτικό θέαμα:

Δείτε το βίντεο, όπου μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής αναφέρεται σε «30ρια νοματαίους»:

Κάποιοι δημοσιογράφοι βέβαια είχαν το θράσος να καταγγείλουν την απομάκρυνσή τους:

Όμως μέσα στο χώρο υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι με κάμερα, αδιευκρίνιστης ταυτότητας:

Υπήρξαν γενικά άφθονα πλάνα:

Η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε έφοδο και στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου όμως, όπου είχε γίνει αντίστοιχη συμβολική κατάληψη στην Πρυτανεία, και έκανε άλλες 24 προσαγωγές. Οι εικόνες προέρχονται από μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές που καταγγέλουν τα γεγονότα:


Ο σερίφης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι, προς Θεού, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα δεν απειλείται.

«Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου. Απαγορεύεται φέτος η πορεία, η αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού. Δεν απειλούνται δικαιώματα, δεν υπάρχουν σχέδια κατά της ελεύθερης έκφρασης και της Δημοκρατίας.»

Για να το λέει, έτσι θα είναι.

Best of internet