Quantcast
THE STREAM

Σε καραντίνα αρχιεπίσκοπος και Ιερά Σύνοδος, για 10 μητροπολίτες θετικούς μιλά ο ANT1

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναγκάζεται να πάει σε ημίχρονο λόγω κρούσματος


THE NEWSROOM · 12 Νοεμβρίου 2020

Κάπου 10 Μητροπολίτες φαίνεται ότι έχουν κολλήσει κορωνοϊό, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες του ΑΝΤ1. Την ώρα του χτεσινού βραδινού δελτίου, ήταν 6. Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι το κρούσμα είναι μόνο ένα.

Η πρώτη ένδειξη ότι κάτι παίζει να έχει πάει στραβά ήρθε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Μητροπολίτης Ιερισσού είναι κρούσμα. Ο εν λόγω μητροπολίτης είχε συμμετάσχει στην δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο, όπου η τήρηση των μέτρων ήταν, ας πούμε, αρκετά chill. Εντέλει ο Μητροπολίτης βγήκε από το νοσοκομείο, ενώ και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων (ο διάδοχος του Αμβρόσιου) βρίσκεται στο σπίτι του με ελαφρά συμπτώματα. Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας μεταφέρθηκε express στην Αθήνα για τον ίδιο λόγο.

Όταν λοιπόν βρέθηκε ότι ένα από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, η οποία έληξε από 5 μέρες, έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, ολόκληρη η ΙΣ μπήκε σε καραντίνα, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται πηγές της Εκκλησίας, όλα τα άλλα μέλη έκαναν τεστ που βγήκαν αρνητικά. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η ΙΣ έχει κι άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία όμως μπορεί απλά να έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα. Πάντως, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Όσον αφορά τον αριθμό των θετικών μητροπολιτών, οι πηγές του ΑΝΤ1 μιλούν για 10 μητροπολίτες, ενώ του MEGA για 4 ιεράρχες, χωρίς να διευκρινίζεται αν ανήκουν στην ΙΣ:

Τελείως τυχαία επανέρχεται στο μυαλό μας αυτό:

Best of internet