Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, ο Πολάκης έκανε check-in σε γλεντικόπημα με κολλητούς στα Χανιά

Σε περίπτωση που είχατε την απορία τι κάνει, δηλαδή, αυτή είναι η απάντηση


THE NEWSROOM · 10 Νοεμβρίου 2020

Να ξεπεράσει ακόμη και τον απίστευτα πολακικό εαυτό του κατάφερε για άλλη μία φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Η τελευταία φορά που ο Π. Πολάκης μας θύμισε την παρουσία του ήταν όταν έβαλε Καζαντζίδη από το κινητό στη Βουλή, όμως το τωρινό του κατόρθωμα ήταν σαφώς homemade, αν και όχι ακριβώς στη λογική του #μένουμεσπίτι.

Για κάποιο λόγο που μόνο ο ίδιος ξέρει, ο Πολάκης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες από γεύμα σπίτι του με άλλα 5 άτομα. Το post αποτελούνταν από μία μαντινάδα:

«Εμείς θα το γλεντιζομε κι όπου το βγάλει η βράση ή που θα σιάξει η δουλειά ή που θα σιοχαλασει»

Ενώ υπήρχε και μία αναφορά στο (τουλάχιστον) χολιγουντιανό πόνημα της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από το 1821 και πιο συγκεκριμένα, στο τραγούδι που επέλεξε:

«Ιστορία θα γράψουν οι παρέες και στην καραντίνα!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ !!!»

Αυτό ήταν το post του Πολάκη:


Όπως μπορείτε να φανταστείτε, προκάλεσε κανονικό τραπέζι γάμου στα social media:

Και έφερε πολύ γρήγορα μία συστημένη ανακοίνωση από τη ΝΔ:

«Ο ιατρός και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας και παρακινεί τους πολίτες να παρανομούν. Αν αυτό δεν αποτελεί κεντρική γραμμή από τον κ. Τσίπρα, τότε οφείλει άμεσα να διαγράψει τον κ. Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.»

Στην οποία ο Πολάκης απάντησε κάνοντας edit στη λεζάντα του αρχικού post, όπου προσέθεσε το εξής βαθύ:

«ΥΓ .Επειδη ειδα πως έδωσε γραμμή το υπόγειο του Μοσχατου να μπουν τα τρολ του εδώ να κάνουν φασαρία για να καλύψουν την αισχρή αποτυχία της διαχείρισης του Μητσοτακη για την πανδημία ,ενημερώνω πως είμαι με τεστ Pcr αρνητικός για τον κορωναιο με προχθεσινό τεστ (αλλιώς δεν θα χειρουργούσα ασθενείς)
ΑΝΤΕ τσογλανια κάντε καμία άλλη δουλειά !!!ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ!!!»

Προφανώς ο Πολάκης πιστεύει ότι το προχτεσινό test είναι κάτι σαν spell που τον προστατεύει για μία εβδομάδα, ή κάτι τέτοιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες η επιστήμη έχει εκλεκτούς φίλους αλλά και εχθρούς: Λίγες μέρες νωρίτερα, έφαγε cancel από τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη επειδή το εμβόλιο αργεί.

Μιλώντας σχετικά, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι κατέχει από επιστήμη όσο και ο Πολάκης:

Όχι, ήταν μια αρνητική εικόνα. Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινείς, πέραν της επικοινωνίας που είναι απόλυτα αρνητική, πρόκειται για μια -γιατί υπήρχε μια συνέχεια στις ανακοινώσεις στα post που έκανε- παρουσία του σε μια οικογένεια πολύ φιλική καθότι ο ίδιος ως γιατρός έχει κάνει τεστ πριν από 24 ώρες γιατί σήμερα το πρωί έκανε χειρουργείο στα Χανιά και μη έχοντας τη δυνατότητα να βρεθεί οπουδήποτε αλλού, πήγε σε ένα φιλικό σπίτι για να γευματίσει.

Αυτό δεν είναι καθόλου αρνητικό, επιτρέψτε μου να πω. Το αρνητικό είναι η διαφήμιση. Διότι αυτό είναι μια προτροπή στον κόσμο ότι, εντάξει, δεν χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα. Νομίζω ήταν λάθος όσον αφορά την ανάρτηση. Όσον αφορά την εξήγηση όμως, η εξήγηση είναι επαρκής. Ένας γιατρός που χειρουργεί και είναι μέσα στο χειρουργείο και έχει τεστ τις τελευταίες 30 ώρες είναι προφανές ότι δεν είναι κίνδυνος και δεν είναι επικίνδυνος για να διαδώσει τον ιό.»

Ας σημειωθεί επίσης ότι κατά τον Τσίπρα ο Πολάκης πήγε στο εν λόγω σπίτι γιατί δεν είχε που να πάει, ενώ ο ίδιος ο Πολάκης τόνισε ότι πήγε στο τραπέζι για τη γιορτή του γιου τους. Αυτό που κανένας δεν κατάλαβε είναι το τι ακριβώς σκόπευε να κάνει ο Πολάκης με το συγκεκριμένη κίνηση.

Eκτός φυσικά αν ήθελε να κάνει τον ινφλουένσερ για τη μαγειρική των φίλων του, διότι ετοιμάζονται να ανοίξουν ταβέρνα.

Best of internet