Quantcast
THE STREAM

Χρυσοχοΐδης: «Απαγορεύεται η πορεία της 17ης Νοέμβρη, η ΕΛΑΣ είναι το ΕΣΥ της πανδημίας»

Πολλά πράγματα που δεν ξέραμε μας έμαθε σήμερα ο υπουργός ΠροΠο


THE NEWSROOM · 6 Νοεμβρίου 2020

Έντονη διάθεση απαγόρευσης της καθιερωμένης διαδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου δείχνει η κυβέρνηση. O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε χτες το συγκεκριμένο καυτό topic (μίλησε μόνο πιο γενικά για μαζικές συγκεντρώσεις, μαζί με το εξίσου καυτό θέμα του αν θα κλείσουν οι εκκλησίες, όμως άλλα κυβερνητικά στελέχη το πήραν πάνω τους.

Ο πρώτος ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί:

«Εφόσον έχουμε απαγόρευσή δε νοείται να γίνει καμιά πορεία  αναφορικά με το αν θα πραγματοποιηθεί η πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Είναι ζήτημα κατανόησης από τα κόμματα, αλλά πιστεύω ότι τελικά η πορεία δεν θα γίνει.»

Ο δεύτερος ήταν ο σερίφης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η απάντησή του σε σχετική ερώτηση της ΕΡΤ ήταν η εξής:

«Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν, το ίδιο θα γίνει με το Πολυτεχνείο. Όταν θα ανοίξει η χώρα, θα είμαστε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε τις μεγάλες γιορτές.»

Μας ενημέρωσε επίσης ότι η ΕΛΑΣ είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας, μία φράση που σίγουρα ποτέ κανείς δεν είχε καν σκεφτεί:

«Το ζητούμενο είναι να κρατήσει λίγο και να μην ξανάρθει ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέξουμε όλοι μας. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα. Η Ελληνική Αστυνομία είναι και θα είναι μέρα και νύχτα στους δρόμους, για να βοηθήσει στην εφαρμογή των μέτρων.

H Ελληνική Αστυνομία στον καιρό της πανδημίας, είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας. Θα είμαστε κοντά στους πολίτες μέρα-νύχτα, να βοηθήσουμε την εφαρμογή των μέτρων σας. Εύχομαι σε όλους καλό κουράγιο, καλή δύναμη, για εσάς στα σπίτια σας και για εμάς στους δρόμους.»

Δείτε το βίντεο:

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-74 (Σ.Φ.Ε.Α.) φαίνεται να διαφωνεί, καθώς αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει σε συγκέντρωση και πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του:

«Tο Δ.Σ. του ΣΦΕΑ 1967-1974 στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 04/11/2020 αποφάσισε ομόφωνα: Καλεί το λαό και τη νεολαία να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις τιμής για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.»

Εκτός από τον ΣΦΕΑ, και το ΚΚΕ φαίνεται να έχει ήδη αποφασίσει ότι υπάρχει όριο στο τι ακριβώς μπορεί να απαγορεύει η κυβέρνηση (η αλήθεια είναι ότι από ένα σημείο και μετά τίθενται μεγάλα ζητήματα συνταγματικότητας λόγω προστασίας του δικαιώματος στην πολιτική διαμαρτυρία κι όχι μόνο). Έτσι, σύμφωνα με το news247 σχεδιάζει να διαδηλώσει κανονικά με τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως είχε γίνει και την Πρωτομαγιά, ενώ κι άλλα κόμματα, οργανώσεις και φορείς αναμένεται να τοποθετηθούν σχετικά.

Σε ό,τι αφορά ειδικά το ΚΚΕ, μένει επίσης να δούμε αν θα πετύχει νέο viral με τη συγκέντρωσή του:

 

Best of internet