Quantcast
THE STREAM

«Οι επιστημόνες κωλοβαράνε και αργεί το εμβόλιο» απεφάνθη ο βουλευτής της ΝΔ Κυρανάκης

Σύμφωνα με το expertise του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, η διαδικασία του εμβολίου πάει σα συνταξιούχα χελώνα


THE NEWSROOM · 3 Νοεμβρίου 2020

Τη γερή κατσάδα που της άξιζε άρπαξε σήμερα η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Ένα υπολογίσιμο κομμάτι της χώρας βρίσκεται σε lockdown και ένα άλλο ετοιμάζεται ψυχολογικά για να μπει, ενώ η ημερομηνία που βρισκόμαστε δεν εμπνέει και πολλά: Αν οι χειμερινοί μήνες είναι οι δύσκολοι, τότε θα παίξει κάμποσος πόνος μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Το μόνο που θα μπορούσε να σώσει κάπως την κατάσταση είναι ένα εμβόλιο (ή έστω ένα φάρμακο κατά των συμπτωμάτων του ιού), όμως αυτό αργεί ακόμη. Το ότι για αυτό το σκοπό κινητοποιούνται πόροι που δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεν έχει καμία σημασία. Apparently, αν οι επιστήμονες δε μας το φέρουν τώρα στο κοντά που το έχουμε ανάγκη, αυτό σημαίνει ότι κωλοβαράνε ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο γνωστός βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος βγήκε χτες το βράδυ στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο κανάλι Kontra. Εκεί μίλησε για την βαρύτητα της επιστημονικής γνώμης γενικότερα και για το ζήτημα των εμβολίων ειδικότερα. Εμείς μέχρι σήμερα ξέραμε αυτό που λένε οι μύστες της επιστημονικής κοινότητες, δηλαδή ότι είναι μία υπό ΚΣ εξαιρετικά αργόσυρτη διαδικασία, που όμως έχει επιταχυνθεί πολύ επειδή όλοι (ίσως όχι ο Ντόναλντ Τραμπ, οκ) θέλουν να ξεφορτωθούν τον κορωνοϊό.

Ο κ. Κυρανάκης όμως είπε κάτι τελείως διαφορετικό:

Εμείς από την αρχή της πανδημίας ακούμε τους επιστήμονες. Το αν αυτό που λένε οι επιστήμονες είναι σωστό ή λάθος, θα το εκτιμήσουμε συνολικά στο τέλος αυτής της πανδημία που ελπίζω αυτό το τέλος να είναι πάρα πολύ σύντομα.

Επιτέλους να βγει αυτό το εμβόλιο, το οποίο κατά τη γνώμη μου –και σας το έχω πει πολλούς μήνες πριν κ. Λιάτσο στην εκπομπή σας– θεωρώ ότι η επιστημονική κοινότητα έχει καθυστερήσει υπερβολικά. Και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων.»

Η επίμαχη στιγμή είναι λίγο μετά το 1ο λεπτό του βίντεο:

Δίκιο έχει, λίγο Google να είχαν κάνει οι επιστήμονες της φαρμακοβιομηχανίες και θα τα είχαν φτιάξει όλα στην ώρα τους:

 

Best of internet