Quantcast
THE STREAM

Για τα νεάκια ότι σπάει το χιλιάρικο σε κρούσματα μας ξαναβρήκε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Στις 28 Οκτωβρίου έχουμε μία μεγάλη επέτειο, όμως στις 27 Οκτωβρίου είχαμε ένα μεγάλο ρεκόρ


THE NEWSROOM · 27 Οκτωβρίου 2020

Ό,τι μπορούσε έκανε ο κορωνοϊός για να προλάβει την μεγάλη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η 27η Οκτωβρίου ήταν η μέρα που έσπασε το φράγμα των 1000 νέων κρουσμάτων: Ο ΕΟΔY ανακοίνωσε 1259, με τα 112 να συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι διασωληνωμένοι  που έφτασαν τους 102. Επίσης, το τελευταίο 24ωρο 12 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, με τον απολογισμό να φτάνει έτσι τους 593 θανάτους συνολικά.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν παρών στη σημερινή ενημέρωση και φυσικά μίλησε. Όπως θα περίμενε κανείς, προσπάθησε να συνδέσει την 28η Οκτωβρίου με την τωρινή κατάσταση (η μόνη σύνδεση που μπορούμε να σκεφτούμε εμείς είναι ότι και το 1940 και το 2020, οι Ιταλοί την έπαθαν χειρότερα από όλους). Antifa Τσιόδρας, it is:

«Έχω έρθει σήμερα χωρίς χαρτιά σε μια ιστορική μέρα, με πολλές ιστορικές μνήμες, μνήμες αντρειοσύνης για μια μικρή χώρα απέναντι στον φασισμό. Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς, περισσότερο από τη γλώσσα των μέτρων, μιλάει η φωνή της συνείδησης.

Είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά. Θέλω να πω ότι δεν χάνουμε την ελπίδα. Εξακολουθούμε να παλεύουμε, με τα μέτρα που μας διευκολύνουν να συνεχίσουμε τη ζωή μας, τα οποία όμως επιτρέπουν την κοινωνική ζωή.

Να γίνουμε παράδειγματα στα παιδιά μας. Δεν είμαι δάσκαλος ούτε καθηγητής. Μαθητής είμαι. Δουλεύω 19 ώρες την ημέρα. Απαιτούνται όμως θυσίες. Οι προγόνοί μας την έκαναν πριν 80 χρόνια

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο Hard Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος περιέγραψε τα μέτρα της επόμενης (για την ακρίβεια, μεθεπόμενης) ημέρας. Σε χειρότερη μοίρα είναι οι Σέρρες και τα Γιάννενα που μπαίνουν στο επίπεδο 4, με Λάρισα και Θεσσαλονίκη να είναι «στο όριο».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι και η Εκκλησία τα πάει πρίμα:

«Η Εκκλησία μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, τηρώντας όλα τα μέτρα.»

Στην δοξολογία για τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη μάλλον τους συνεπήρε ο ενθουσιασμός για τον homie άγιο:

 

 

 

Best of internet