Quantcast
THE STREAM

Στα Γιάννενα ψάχνει η ΕΛΑΣ τον πιθανώς νέο κάτοικο Αργεντινής, Χρήστο Παππά

Άψογα φαίνεται ότι δούλεψε το σύστημα συλλήψεων της ΕΛΑΣ για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής


THE NEWSROOM · 23 Οκτωβρίου 2020

Λίγο αυθόρμητο γέλιο είναι το ιδανικό φάρμακο για να ισορροπήσουν δραματικά γεγονότα όπως το μεγάλο φινάλε της δίκης της Χρυσής Αυγής και η ΕΛΑΣ δεν δίστασε καθόλου να παίξει το ρόλο του κωμικού. Σε περίπτωση που δεν το έχετε πάρει πρέφα, η Ελληνική Αστυνομία έχασε τον πρώην βουλευτή και μέλος του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών αλλά αγνοείται από χτες.

Να πούμε εδώ ότι ο Παππάς ήταν ο πιθανώς πιο ναζιστόκαυλος Χρυσαυγίτης μετά τον Μιχαλολιάκο, ενώ σε θέματα ναζιστικού cosplay μάλλον τον ξεπερνούσε κιόλας:

Όπως φαίνεται, o Παππάς αποφάσισε ότι δεν είναι σωστό να μπει φυλακή πριν τελειώσει το Εφετείο, ή τουλάχιστον αυτή την άποψη μετέφερε ο συνήγορός του Περικλής Σταυριανάκης μιλώντας στο MEGA. Η α λα Παππάς νομική θεωρία πάει ως εξής:

«Αν έρθει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και πει ότι πρέπει να εκτίσει 7 ή 6 ή 5 χρόνια, ο άνθρωπος αυτός θα έχει εκτίσει την ποινή του πριν να έχει και το δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας που ορίζει ο νόμος.

Το Εφετείο θα τελειώσει σε περίπου 5 χρόνια. Ως τότε θα έχει εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί πρωτόδικα.»

Δεν έχουμε ιδέα αν το δικαστήριο θα εκτιμήσει την συμβολή του Χρήστου Παππά στην νομική επιστήμη. Προς το παρόν, το μπαλάκι έχει πάει στην ΕΛΑΣ, η οποία ψάχνει να βρει τι απέγινε ο Ναζί βουλευτής, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει να κάνουν τον κόπο να τον εντοπίσουν, διότι ο ίδιος δεν παραδίνεται.

«Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή;

Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν.»

Η δε ΕΛΑΣ μάλλον ετοιμάζεται να κάνει υπάλληλο του μήνα τον άνθρωπο συνέταξε το σχέδιο σύλληψης των Χρυσαυγιτών, για το οποίο ακούμε εδώ και δύο βδομάδες περίπου. Υποτίθεται ότι οι αστυνομικοί ήταν πρακτικά αγκαζέ με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ώστε να τους μπουζουριάσουν αμέσως με το που θα ακουστούν οι τελικές ποινές.

Το εν λόγω επιτελικό σχέδιο έχει αντικατασταθεί αυτή τη στιγμή από πιο easy πλάνα: Οι αστυνομικοί τον έψαξαν σε τρία σπίτια του στην Αττική και ετοιμάζονται να πάνε ως το άλλο του σπίτι στα Γιάννενα, μήπως τους κάνει τη χάρη να βρίσκεται εκεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι Χρυσαυγίτες παραδόθηκαν έτσι κι αλλιώς μόνοι τους και δε χρειάστηκε να τους ψάξει κανείς.

H όλη φάση ήταν επίσης και ένα τεράστιο ταμείο για τον γνωστό συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ, Σταύρο Μπαλάσκα. Ο κ. Μπαλάσκας είχε ισχυριστεί επανειλημμένα τις προηγούμενες ημέρες ότι οι αστυνομικοί είναι πανέτοιμοι να τον μπουζουριάσουν:

Όπως είχε πει:

«Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο δεν μπορεί να μας διαφύγει κάποιος από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.»

Προς το παρόν, τη δίωξη έχει αναλάβει το Σώμα Ερευνητών Ίντερνετ:

Μεταμφιεσμένος σε Χίτλερ κατάφερε να περάσει απαρατήρητος από τις αστυνομικές αρχές ο Χρήστος Παππάς

Gepostet von Το Κουλούρι am Donnerstag, 22. Oktober 2020

Funniest thing I've ever seen

Gepostet von Manolis Karampinis am Donnerstag, 22. Oktober 2020

 

Best of internet