Quantcast
THE STREAM

To βιντεοκλίπ της Επιτροπής για το 2021 είναι το remake της τελετής λήξης του 2004 που κανείς δε ζήτησε

Σαββόπουλος, Καλλιμάρμαρο, Μπουμπουλίνα, Καραϊσκάκης, κέφι, χορός, τραγούδι


THE NEWSROOM · 21 Οκτωβρίου 2020

Το είχαμε καταλάβει από την αρχή ότι η όλη φάση με τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 θα προκαλέσει αρκετό cringe για να καταρρεύσει και δεύτερη φορά η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Δεν χρειαζόταν καν το άρθρο για τον Καραϊσκάκη και τα χιλιάδες πουτσάκια ως αποδεικτικό στοιχείο.

Τα πράγματα όμως τώρα πήγαν σε άλλο επίπεδο, καθώς έχουμε στα χέρια μας το βιντεοκλίπ της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Ας ξεκινήσουμε με τις δηλώσεις του προσώπου που δεν πρέπει να λείπει από καμιά τέτοια φιέστα: Της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Όπως είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής:

«Διαλέξαμε αυτό το τραγούδι γιατί περιγράφει με ένα μοναδικό τρόπο το κοινό μας ταξίδι. Σε αυτά τα 200 χρόνια, η «σύναξή» μας ξεδιπλώθηκε, μεγάλωσε. Ο «δεσμός μας πύκνωσε». Πολλές φορές πέσαμε αλλά ξανασηκωθήκαμε και «οι παρέες μας συνέχισαν να γράφουν ιστορία». Το 2021 κοιτάζουμε μπροστά. Σμίγουμε «τις παλιές και τις αναμμένες τροχιές» μας με ένα φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον. Γιατί το ταξίδι των Ελλήνων συνεχίζεται. Ας κρατήσουν οι χοροί λοιπόν!»

Αν δεν το έχετε καταλάβει, το soundtrack του βίντεο είναι μία αρκετά ελληνομπαρόκ διασκευή του έτσι κι αλλιώς αρκετά ελληνομπαρόκ «Ας κρατήσουν οι χοροί» του Διονύση Σαββόπουλου. Η χρήση χoρωδίας δίνει ένα touch από διαφήμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή έστω της Eurobank, το οποίο συμπληρώνεται από την επιλογή του Καλλιμάρμαρου.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, σκάνε ισχυρά vibes από Αθήνα 2004:

Ειδικά από το Σαββοπουλικό της φινάλε με την Καλομοίρα και την τούρτα:

Στο δε βιντεοκλίπ της Επιτροπής παίζουν μερικές γνήσια weird στιγμές:

Ή αυτό το ελαφρώς Baywatch α λα Κάρπεντερ στιγμιότυπο:

Ή αυτό το date που θυμίζει και λίγο διαφήμιση αναψυκτικού:

Ή αυτό το εθνικοαπελευθερωτικό choreo:

Τα Κάρπεντερ/synthwave vibes είναι σταθερά πάντως:

Εμείς πάντως πιστεύουμε πολύ την Επιτροπή 2021, κατά μία έννοια παίζει να μην έχουμε δει τίποτα ακόμη.

 

Best of internet