Quantcast
THE STREAM

Αυτή η φουτουριστική χειρολαβή – κρεμάστρα είναι η ελληνική πατέντα που θα ταπώσει τον ιό

Ένας Έλληνας εφευρέτης σκαρφίστηκε το απόλυτο game changer για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό


THE NEWSROOM · 21 Οκτωβρίου 2020

Ούτε ο κορωνοϊός ο ίδιος δεν μπορεί να αντισταθεί στο ελληνικό δαιμόνιο. Κι όταν λέμε «δαιμόνιο» εδώ, είναι ακόμη πιο ταιριαστό από όσο συνήθως: Το θέμα της ιστορίας μας είναι η πατέντα ενός Έλληνα εφευρέτη ονόματι Σεϊτανίδης, με την οποία σκοπεύει να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού.

Ένα από τα προβλήματα των ημερών, ιδιαίτερα για όσους χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, είναι η επαφή με μολυσμένες επιφάνειες, όπου ο εκνευριστικός ιός μπορεί να αράξει για μέρες. Πέρα από τη γνωστή τριπλέτα «μάσκα – αντισηπτικό – distancing», θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια λύση και γι’ αυτό το πρόβλημα. Η λύση είναι η πατέντα του κυρίου Στράτου Σεϊτανίδη, που χάρισε στην ανθρωπότητα την πρώτη προστατευτική προέκταση για το χέρι.

Το καλύτερο με την σεϊτανική αυτή εφεύρεση είναι το γνώριμο σχήμα της, καθώς θυμίζει μισή κρεμάστρα για τα ρούχα. Σύμφωνα με τον εφευρέτη της, η μισή κρεμάστρα θα μπορεί να χωρά στην τσέπη, ενώ με το ειδικά σχεδιασμένο σχήμα της θα μπορεί να εφαρμόζει εύκολα παντού. Επίσης, όλοι έχουμε χειριστεί στο παρελθόν μία κρεμάστρα, οπότε δεν είναι αναγκαίες οι οδηγίες χρήσης.

Όπως δήλωσε στο newsit.gr ο εφευρέτης:

«Μου γεννήθηκε η ιδέα ενός αξεσουάρ το οποίο θα χρησιμοποιείται ως προέκταση του χεριού με αποτέλεσμα οι επαφή με τις επιφάνειες να μειώνονται όσο γίνεται περισσότερο.»

Κάποια ζώα δεν τον πίστευαν:

«Η όλη διαδικασία είχε πλάκα γιατί με όσους το συζητούσα ή νόμιζαν ότι τους έκανα χιούμορ ή δεν περίμεναν πως θα μπορούσα να το φτιάξω και θα τα παρατούσα. Μόλις όμως το είδαν και τους εξήγησα την χρήση τα έχασαν, αφού δεν περίμεναν πως μ ένα τόσο μικρό αντικείμενο θα μπορούσαν να κάνουν τόσα πράγματα.

Χρησιμοποιείται ακόμα και στα ΑΤΜ, αφού το μοναδικό που καλούμαστε να κάνουμε με τα χέρια μας είναι μόνο να βάλουμε την κάρτα στην ειδική εγκοπή, από κει και πέρα με την λαβή μπορούμε να πατήσουμε τους κωδικούς μας ακόμα και σε touch screen επιφάνειες.»

Ούτε η επιλογή του «κάποια ζώα δεν τον πίστευαν» είναι τυχαία. Ο κ. Σεϊτανίδης έχει υπάρξει υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων το 2019:

Δείτε τις πρώτες εικόνες:

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για από το εξωτερικό για τη μαγική χειρολαβή. Ο κ. Σεϊτανίδης είχε ήδη επίσης προτείνει και μία υφασμάτινη μάσκα προστασίας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, κανείς δεν τον άκουσε:

«Για την μάσκα προστασίας, την περίοδο που δεν υπήρχαν χειρουργικές στα φαρμακεία, είχα φτάσει μέχρι και σε υπουργικό γραφείο προκειμένου να μιλήσω γι αυτήν και το μόνο που εισέπραξα ήταν αδιαφορία την ώρα που στο εξωτερικό η δική μου δημιουργία γινόταν ανάρπαστη.

Λίγους μήνες μετά μάθαμε και εδώ την υφασμάτινη, αλλά τι να το κάνεις έτσι είναι όταν ζεις στην Ελλάδα δυστυχώς. Αν είχαν ακούσει εξ αρχής, ακόμα και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις σχολικές μάσκες θα είχαν λυθεί προ πολλού.»

Ελπίζουμε μία μέρα να αναγνωριστεί το expertise του και όχι να αγνοηθεί όπως συνέβη με τον υποψήφιο με τη Ραχήλ Μακρή εφευρέτη της Διαδικτυακής Τηλεόρασης Παγκοσμίως.

Best of internet