Quantcast
THE STREAM

Το υπουργείο που ψάχνει τον Λαγό στο αεροδρόμιο αφού πέταξε είναι η παλιά γραφειοκρατία η ορθόδοξη

Τα έγγραφα του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήρθαν μία μέρα μετά την αναχώρηση του Λαγού για Βρυξέλλες


THE NEWSROOM · 20 Οκτωβρίου 2020

Όλοι ξέρουμε τη φύση της ελληνικής γραφειοκρατίας: Όλα αργούν να γίνουν. Αυτό φαίνεται να συνέβη και στην περίπτωση του πρώην στελέχους και ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού. Ο Λαγός γύρισε από τις Βρυξέλλες, κατάφερε εμμέσως να κάνει την οικογένεια Πλεύρη να σφαχτεί (λέμε τώρα) μεταξύ της και αποχώρησε κύριος για να συνεχίσει να τρώει τηγανητές πατάτες στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

Αρνείται να αποχωριστεί το αγαπημένο του μπιστρό στις Βρυξέλλες ο Γιάννης Λαγός

Gepostet von Το Κουλούρι am Montag, 19. Oktober 2020

Ως γνωστόν, ο Λαγός είναι ευρωβουλευτής, οπότε θα χρειαστεί να γίνει άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο για να μπει στη φυλακή, αν φυσικά το δικαστήριο αποφασίσει κάτι τέτοιο. Όλο αυτό εκτιμάται ότι θα είναι μία χρονοβόρα διαδικασία.

Όπως και να’χει, το κυνήγι του Λαγού (no pun intended) ξεκίνησε με την αποχώρησή του από τη χώρα την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, κάνοντας χρήση της ειδικής άδειας που έχει ώστε να ασκεί τα ευρωβουλευτικά του καθήκοντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν φύγει, ο πρώην Χρυσαυγίτης δήλωσε το εξής:

«Όλοι αυτοί, τα εγκλήματα που έκαναν, θα πάνε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και θα κριθούν. Το υποσχέθηκα. Θα τους κάνω να μην ξέρουν από που θα φύγουνε. Δίκαια και νόμιμα. Όλα τα εγκλήματα είναι αυτό.»

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ξέρουμε από που έφυγε ο ίδιος:

Το Borat μέρος αρχίζει αμέσως μετά. Σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που παρουσίασε η εφημερίδα «Αυγή», το υπουργείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κινητοποιήθηκε για εμποδίσει αυτόν και τους άλλους Χρυσαυγίτες να φύγουν από τη χώρα. Στην περίπτωση του Λαγού, αυτό έγινε αφού έφυγε από τη χώρα:

Αν τα έγγραφα που δημοσιεύει η «Αυγή» είναι αυθεντικά, τότε το κράτος ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες του αεροδρομίου ενημέρωση για κάθε προσπάθεια των Χρυσαυγιτών να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο Λαγός ήταν αντικειμενικά μακράν ο πιο επίφοβος, διότι έχει επίσημη άδεια να φύγει από τη χώρα. Τα έγγραφα προς τις αεροπορικές εταιρείες στάλθηκαν όμως στις 14 του μήνα, δηλαδή μία μέρα αφότου είχε φύγει.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι εκδόθηκαν την ίδια μέρα που βγήκαν και οι ποινές, αν θέλουμε σώνει και ντε μία ημερομηνία να το συνδέσουμε. Το πιο ενδιαφέρον βέβαια είναι τι νόημα έχει αυτό, δεδομένου του ότι ο ευρωβουλευτής έχει ακόμη ασυλία και δε μπορεί να συλληφθεί. Αν το υπουργείο ήθελε απλά να έχει τη εποπτεία των αεροδρομίων, θα μπορούσε να το έχει κάνει εδώ και δύο βδομάδες, από τη μέρα που καταδικάστηκαν.

Τέλος, υπάρχει η πιθανότητα – φαβορί (αν θέλετε τη γνώμη μας) ο Λαγός απλά να μπήκε στη λίστα από κάποιον αδιάφορο υπάλληλο, χωρίς κανένας να ασχοληθεί με το αν έχει νόημα να μπει εκεί. Αν μη τι άλλο, η ελευθερία κίνησης του Λαγού μας χάρισε ακόμη περισσότερη κωμωδία: Μεταξύ άλλων, έκανε εξώδικο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ελληνική γραφειοκρατία level 100 ή κίνηση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την μοίρα του Γιάννη Λαγού με τον μίνιμουμ κόπο, διαλέξτε και πάρτε.

Best of internet