Quantcast
THE STREAM

Αναστολές για όλο το Χρυσαυγίτικο παρεάκι πλην Ρουπακιά προτείνει η εισαγγελέας

Αν υιοθετηθεί η πρόταση της εισαγγελέας Αδαμαντίας Οικονόμου, μόνο ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα θα μπει φυλακή (σε πρώτη φάση)


THE NEWSROOM · 19 Οκτωβρίου 2020

Μάλλον έπιασαν οι εκπληκτικές δικαιολογίες των Χρυσαυγιτών στη διαδικασία των ελαφρυντικών, αν κρίνουμε με βάση την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για τις αναστολές. Η εισαγγελέας προτείνει να πάρουν όλοι τους αναστολή εκτός του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά.

 

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας τόνισε ότι ο Ρουπακιάς δεν έχει δικαίωμα να πάρει αναστολή μέχρι την έφεση, διότι έφαγε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η πρόταση της εισαγγελέως φυσικά δεν ισοδυναμεί με απόφαση δικαστηρίου, όπως έχει φανεί πολλές φορές σε αυτή ακριβώς τη δίκη.

Η συνέχεια περιλαμβάνει τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης. Αν ολοκληρωθούν αρκετά σύντομα, τότε πιθανώς οι δικαστές να αποφασίσουν σήμερα το βράδυ για τις αναστολές. Αν κάτι τέτοιο δε γίνει, τότε θα μάθουμε αύριο το πρωί ποιοι θα μπουν στη φυλακή, μέχρι τουλάχιστον να εκδικαστεί η έφεσή τους.

Το σχόλιο του δικηγόρου των Αιγύπτιων ψαράδων, Θανάση Καμπαγιάννη, ήταν σύντομο και σαφές:

Δικαίωσε τον τίτλο της: Εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Αναστολή για όλους πλην του Ρουπακιά. Πρόταση-όνειδος για την Εισαγγελία της χώρας.

Gepostet von Thanasis Kampagiannis am Montag, 19. Oktober 2020

Σχεδόν δύο βδομάδες μετά την καταδικαστική απόφαση, αυτή η δίκη έχει ακόμη αγωνία.

Best of internet