Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, τα ελάφια στην Πάρνηθα κινδυνεύουν επειδή κόσμος τα ταΐζει πατατάκια

Μία τελείως εξωφρενική απειλή προστέθηκε για τα δυστυχισμένα ζωάκια της Πάρνηθας


THE NEWSROOM · 16 Οκτωβρίου 2020

Τα καλά νέα είναι ότι στην Πάρνηθα έχει ξανά ελάφια. Τα ζώα κατάφεραν να επιβιώσουν από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές, την συρρίκνωση των βιοτόπων τους και όλα τα υπόλοιπα δωράκια που φέρνει η ανθρώπινη παρουσία και τώρα κάνουν χαλαρά τη φάση τους στην Πάρνηθα.

Οι άνθρωποι όμως συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα, ακόμη κι όταν θέλουν απλά να πάνε στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και να χαζέψουν τα ελάφια. Για την ακρίβεια, ένα ελάφι παραλίγο να πεθάνει επειδή κάποιοι καλοθελητές μεν, άσχετοι δε το τάισαν με φαγητό που δεν έπρεπε να φάει.

Το στόρι έχει ως εξής: Μία πρόσφατη Κυριακή, ένα θηλυκό ελάφι βρέθηκε ξαπλωμένο και ακίνητο στον Εθνικό Δρυμό. Όταν εξετάστηκε από κτηνίατρους, διαπιστώθηκε ότι έχει στομαχικό ίλιγγο και πρήξιμο εντέρου. Σύμφωνα με μαρτυρίες που συλλέχθηκαν από επισκέπτες, ο λόγος είναι ότι κάποια φωτεινά μυαλά με ψωμί, σάντουιτς, τυριά, φρούτα, με ζαμπόν σάντουιτς με ζαμπόν και πατατάκια.

Εν ολίγοις, ένα ελάφι έφτασε κοντά στο να τα τινάξει, επειδή οι σοφοί άνθρωποι του έδωσαν τσιπς. Σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ, ένα άλλο ήταν λιγότερο τυχερό: Οι κτηνίατροι δεν κατάφεραν να το σώσουν. Η

Όπως σημειώνουν οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής:

«Θερμή παράκληση προς όλους τους επισκέπτες: Μην ταΐζετε τα άγρια ζώα! Υπάρχει πληθώρα τροφής στο δάσος για όλους. Σεβαστείτε τα ζώα και τις οδηγίες των Αρχών.»

Μια από τις προηγούμενες Κυριακές, στη Πάρνηθα, στη τοποθεσία Πάρκο των Ψυχών, το περίπολο του Ε.ΔΑΣ.Α. μετά από…

Gepostet von ΕΔΑΣΑ am Donnerstag, 15. Oktober 2020

H αλήθεια είναι ότι απαιτεί ένα νοητικό άλμα για να σκεφτεί κανείς ότι τα ελάφια πιθανώς να μη μπορούν να χωνέψουν γαριδάκια, μπιφτέκια από κροκόδειλο ή ταμπάσκο.

Best of internet