Quantcast
THE STREAM

Ισόβια για τον Ρουπακιά, 13 χρονάκια για τα κεφάλια της Χ. Αυγής προτείνει η εισαγγελέας

Η πρότασης της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για τους υπόδικους Ναζί


THE NEWSROOM · 9 Οκτωβρίου 2020

Τις προτάσεις της εισαγγελέως για τις ποινές μας έφερε η σημερινή δικάσιμος της δίκης της Χρυσής Αυγής, καθώς η χτεσινή λαμπρή ιδέα του Γιάννη Λαγού δεν δούλεψε. Η πατέντα του βέβαια μας έφερε έναν δημόσιο καυγά της οικογένειας Πλεύρη, οπότε δεν μπορείς να πεις ότι πήγε χαμένη.

Όπως και να ‘χει, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου προτείνει τα εξής:

Ισόβια κάθειρξη για τον Ρουπακιά που καταδικάστηκε για την ανθρωποκτονία Φύσσα και ποινή οκτώ ετών σε όσους καταδικάστηκαν για την ανθρωποκτονία χωρίς να τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

13 χρόνια κάθειρξη για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Παππά, Λαγό, Γερμενή, Ματθαιόπουλο και Παναγιώταρο.

7 χρόνια κάθειρξη πρότεινε για όσους καταδικάστηκαν για ένταξη αλλά χωρίς ελαφρυντικά: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νίκος Κούζηλος και Δημήτρης Κουκούτσης.

5 χρόνια κάθειρξη για τους όσους καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, δηλαδή στους Μίχο, Μπούκουρα, Αλεξόπουλο και Αρβανίτη.

Ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης έγραψε τη άποψή του για την πρόταση, μαζί με μερικές σημαντικές διευκρινίσεις. Όσον αφορά τις διευκρινίσεις για την αυστηρότητα των ποινών, ως προς τη μέγιστη δυνατή:

«13 έτη κάθειρξη για τους 7 διευθυντές (με ανώτατη ποινή 15 έτη κάθειρξης), 7 έτη κάθειρξης για τους ενταχθέντες (με ανώτατη ποινή 10 έτη κάθειρξης), 5 έτη κάθειρξης για τους ενταχθέντες με ελαφρυντικά (με ανώτατη ποινή 6 έτη κάθειρξης).»

Για τη δολοφονία Φύσσα:

«Στην δολοφονία Φύσσα, εκτός του Ρουπακιά που προτείνονται ισόβια, στους συνεργούς χωρίς ελαφρυντικά 8 έτη κάθειρξης και στους συνεργούς με ελαφρυντικά 6 έτη κάθειρξης.»

Για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες:

«Στην απόπειρα δολοφονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ, 10 έτη κάθειρξης στον Πανταζή και 7 έτη κάθειρξης στους υπόλοιπους δράστες που έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά.»

Για την επίθεση στο ΠΑΜΕ:

«Στην υπόθεση ΠΑΜΕ, αστείες ποινές 10 και 6 μηνών φυλάκισης.»

Ενώ η ευρύτερη ανάγνωση της πρότασης ήταν η εξής:

«Συνειδητά λοιπόν χαμηλές ποινές, ιδίως για τα επιμέρους κακουργήματα.»

Όπως αναμενόταν, η πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών είναι ποινές μικρότερες των ανώτατων προβλεπομένων. 13 έτη…

Gepostet von Thanasis Kampagiannis am Dienstag, 13. Oktober 2020

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο δικηγόρος, αυτή δεν είναι η τελική απόφαση του δικαστηρίου, η οποία μπορεί να επιδιώξει υψηλότερες (ή και χαμηλότερες ποινές). Προς το παρόν, η διαδικασία συνεχίζεται.

Μία επταετία στον καθένα για όσους εντάχθηκαν στην Χρυσή Αυγή (χωρίς ελαφρυντικά) πάντως, θα το έλεγε κανείς συμβολικό.

Best of internet