THE STREAM

Δήμαρχος Περάματος: «Βασικά η Μάγδα Φύσσα μένει Κερατσίνι, αλλά θα ήταν τιμή μας να μένει εδώ»

Την ίδια στιγμή, η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ επιμένει ότι βασικά όλοι έκαναν λάθος και προσπαθούν να τη διαβάλλουν


THE NEWSROOM · 9 Οκτωβρίου 2020

Μέχρι και δημαρχική παρέμβαση κατάφερε να προκαλέσει η χτεσινή δήλωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου στον ΣΚΑΪ για τη Μάγδα Φύσσα. Μπορεί η κ. Μάνδρου να μην πέτυχε τον τόπο διαμονής της μητέρας του Παύλου Φύσσα, η οποία ζει στο Κερατσίνι και όχι στο Πέραμα, κατάφερε όμως να βάλει στην συζήτηση τον δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη.

Ο δήμαρχος Περάματος ενημέρωσε το κοινό ότι η δικαστική ρεπόρτερ μάλλον μπέρδεψε τις σημειώσεις της, διότι τα μέλη της οικογένειας Φύσσα δεν είναι κάτοικοι Περάματος. Επίσης δήλωσε ότι αν τέλος πάντων κάτι τέτοιο ίσχυε, θα ήταν μόνο τιμή για την περιοχή του. Επίσης, ο κ. Λαγουδάκης χάρισε στην κ. Μάνδρου ένα σεμινάριο για τη σχέση αξιών, χτενίσματος, βιοτικού επιπέδου, πληβείων και πατρικίων.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Περάματος:

«Έκπληκτος ενημερώθηκα πως σε πάνελ πρωινής εκπομπής η δημοσιογράφος κυρία Ιωάννα Μάνδρου, στην προσπάθειά της να εγκωμιάσει ( ; ) τη γυναίκα-σύμβολο στον αγώνα για την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, προέβη σε σχόλια που μπορούν να χαρακτηριστούν το λιγότερο προσβλητικά για τους κατοίκους του Περάματος.

Είναι αδιανόητο πως ακούστηκε σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας μία τοποθέτηση ακραίου κοινωνικού ρατσισμού, η οποία έχει εξοργίσει όχι μόνο τους πολίτες του Περάματος και του Πειραιά, αλλά και όλης της Ελλάδας.

Ειδικότερα, είπε επί λέξει για την κυρία Μάγδα Φύσσα: «Δεν είναι μία γυναίκα διανοουμένη, που στέκεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μία γυναίκα που ζει στο Πέραμα. Είναι μία γυναίκα που είχε έναν άντρα ναυτεργάτη, δηλαδή όποτε είχε δουλειά, στη χάση και στη φέξη, δηλαδή ανήκει σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές. Δηλαδή οι άνθρωποι… και φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους. Την είδατε και πόσο κόσμια είναι. Και να προσθέσω και κάτι ακόμα; Και πόσο περιποιημένη. Την είδατε καμιά μέρα στη δίκη αχτένιστη;».

Μάλλον η κυρία Μάνδρου μπερδεύτηκε, καθώς νόμιζε πως μιλάει με εκείνους που θεωρούν την πλειοψηφία των ανθρώπων «πλέμπα», χωρίς ποιότητα, αισθητική και επίπεδο. Αυτοί οι πληβείοι -κατ’ αυτούς- όταν αγωνίζονται για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να κατηγορούνται για αναρχία και διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης.

Να πληροφορήσουμε την δικαστική ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ πως θα ήταν τιμή μας η κυρία Μάγδα Φύσσα να ήταν από το Πέραμα, αλλά διαμένει στο γειτονικό Κερατσίνι, περιοχή όπου συνέβη η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γεγονός που θα έπρεπε να γνωρίζει. Παρ’ όλα αυτά είναι η μάνα του αντιφασιστικού αγώνα, συνεπώς και του Κερατσινίου, του Περάματος, της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου όλου.

Να την πληροφορήσουμε επίσης πως οι γυναίκες των περιοχών μας είναι ευπρεπείς, καλοντυμένες, εργάζονται με φιλοτιμία και αξιοπρέπεια, είναι άξιες μητέρες, εκφράζουν μεστό λόγο, ενώ ζητούν συγγνώμη όταν κάνουν κάποιο λάθος.

Το τελευταίο προτέρημα θα ήταν καλό να το λάβει υπ’ όψιν της η κυρία Μάνδρου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που εκφράζει δημόσιο λόγο. Το λιγότερο που αναμένουμε από εκείνη είναι να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από όλες τις γυναίκες της πόλης του Περάματος.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που ο δήμαρχος Περάματος ζητούσε από την δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ να απολογηθεί στις γυναίκες του Περάματος, η ίδια έκανε μία γενναία προσπάθεια να αποδείξει ότι αμέτρητοι κάτοικοι της χώρας πρέπει να ξαναγυρίσουν στο σχολείο, διότι απέτυχαν να κατανοήσουν τις δηλώσεις της.

Αρχικά, ανέβασε μία εικόνα από την αίθουσα του δικαστηρίου, μαζί με μία δήλωση που λέει ότι αντιμετωπίζει λάσπη και fake news, ότι έχει αγωνιστεί κατά της Χρυσής Αυγής και ότι προέρχεται από αγροτική οικογένεια:

Λοιπόν. Ας αφήσουμε τη λάσπη και τα fake news. Ανήκω σε εκείνους που από την πρώτη στιγμή έχω δώσει δημοσιογραφικές…

Gepostet von Ioanna Mandrou am Donnerstag, 8. Oktober 2020

Σε μία άλλη ανάρτηση, μίλησε για αλητείες και ανέβασε ένα βίντεο με δηλώσεις της πιο αργά την ίδια μέρα, όπου μιλάει πολύ θετικά για την Μάγδα Φύσσα:

Απάντηση αντί άλλου σχολίου. Έτσι για να σταματήσουν κάποια στιγμή οι αλητείες. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Αυτά.

Gepostet von Ioanna Mandrou am Donnerstag, 8. Oktober 2020

Μία ματιά στα σχόλια βέβαια αρκεί για να αποκαλύψει ότι οι περισσότεροι χρήστες των social media μάλλον πρέπει να ξαναπάνε στο σχολείο, διότι δεν πείστηκαν από τα σχόλια της και συνεχίζουν να επιμένουν ότι οι πρώτες δηλώσεις της ήταν τελείως «ΙΟΥ ΠΛΕΜΠΑΙΟΙ». Κάποιοι από αυτούς μάλιστα θυμήθηκαν ένα ρεπορτάζ της ίδιας δημοσιογράφου από το 2016, όπου σχολίαζε ότι η Μάγδα Φύσσα «προκάλεσε ένταση στο δικαστήριο» επειδή επιτέθηκε «με πολύ σκληρό τρόπο» στον Ρουπακιά:

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται τουλάχιστον διδακτορικό στη φιλολογία για να καταλάβεις τις λεπτές αποχρώσεις ενός τέτοιου σχολίου:

«Δηλαδή σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές, δηλαδή οι άνθρωποι και φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους. Είδατε και πόσο κόσμια είναι και πόσο περιποιημένη είναι. Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη

Η αλήθεια είναι ότι ο α λα Ντένη Μαρκορά τόνος της φωνής της όταν λέει τη λέξη «ΠΕ ΡΑ ΜΑ» δε βοηθάει και πολύ την περίπτωσή της.

Best of internet