Quantcast
THE STREAM

Άκυρο έφαγαν δύο καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες που πήγαν μόνοι τους να παραδοθούν

Η ΕΛΑΣ τους διευκρίνισε ότι πρέπει να μάθουν αν μπαίνουν φυλακή για να ασχοληθεί με την περίπτωσή τους


THE NEWSROOM · 8 Οκτωβρίου 2020

Ιδιαίτερα σβέλτες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά την ιστορική χτεσινή απόφαση. Καταρχάς, δύο από τα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης που κρίθηκαν ένοχα στην απόφαση της Τετάρτης έτρεξαν με την ταχύτητα του Road Runner να παραδοθούν στο αστυνομικό τμήμα Περάματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV, δεν πρόκειται για βουλευτές και ο ένας εκ των δύο είναι ανακατεμένος στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο στόχος τους ήταν προφανώς να διευκολύνουν τις αρχές και όχι το να μην χρειαστεί να τους ψάξει η αστυνομία στο σπίτι τους. Όπως και να’ χει, λογικά απογοητεύτηκαν, διότι ο διοικητής του ΑΤ τους διευκρίνισε τα εξής:

Πρώτον ότι παρότι ένοχοι, θα χρειαστεί να περιμένουν να τελειώσει η σημερινή ανακοίνωση των ποινών και να γίνει σαφές ότι η ποινή τους δεν είναι με αναστολή. Αν συμβεί αυτό το τελευταίο, ότε η ΕΛΑΣ «γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει». Αν μη τι άλλο, μπορούν να περιμένουν στο ΑΤ, μπορεί και να μην πάει χαμένος ο κόπος τους να πάνε ως εκεί.

Σε άλλα νέα, η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατάφερε να αυτοαναιρεθεί μέσα σε δύο ώρες. Αρχικά, είχε προτείνει να μην αναγνωριστούν καθόλου ελαφρυντικά στους  7 στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και στους περισσότερους εκ των 11 που κρίθηκαν ένοχοι ως μέλη της οργάνωσης.

Όπως είπε:

«Θα ήταν αντιφατικό από τη μια αναγνωρίζουμε πως στρέφονται κατά του δημοκρατικού συνόλου πολιτεύματος και του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να τους χορηγούμε ελαφρυντικά.»

Στη συνέχεια όμως και αφού έγινε η δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης, άλλαξε την πρόταση της. Έτσι, πρότεινε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου ( όπως οριζόταν με τον παλιό Ποινικό Κώδικα που καταργήθηκε τον Ιούνιο του 2019) για τις εξής κατηγορίες κατηγορούμενων:

– Όσους είναι ένοχοι για πλημμελήματα

– Όσους είναι ένοχοι για ένταξη για εγκληματική οργάνωση αλλά δεν εμπλέκονται σε βαριές εγκληματικές δραστηριότητες όπως δολοφονία Φύσσα και λοιπά.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι η εισαγγελέας είχε προτείνει επίσης την αθώωση της Χρυσής Αυγής για την εγκληματική οργάνωση, όμως τελικά η πρότασή της πήγε κουβά.

 

Best of internet