Quantcast
THE STREAM

Θύμα ξυλοδαρμού από άγνωστους έπεσε η εισαγγελέας της δίκης Τοπαλούδη

Η εισαγγελέας Αριστοτελεία Δόγκα είχε δεχτεί απειλές τις προηγούμενες ημέρες


THE NEWSROOM · 5 Οκτωβρίου 2020

Θύμα ξυλοδαρμού έγινε η Εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα, η οποία είχε γίνει γνωστή σε όλο το πανελλήνιο για την αγόρευσή της στην δίκη Τοπαλούδη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tvxs.gr, χθες Κυριακή 4/10 η εισαγγελέας δέχθηκε επίθεση στην οδό Ευελπίδων την ώρα που έμπαινε στο αμάξι της, με αποτέλεσμα να τη δουν χτυπημένη στο πρόσωπο οι γείτονές της. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η κ. Δόγκα είχε δηλώσει εδώ και μέρες στους δικούς της ανθρώπους ότι δέχεται απειλές, ενώ είχε ειδοποιήσει και τις αρχές.

Μετά το περιστατικό υπήρξε απόκριση της αστυνομίας: Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ περικύκλωσαν και συνέλαβαν έναν άγνωστο άντρα, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο. Αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής ανέφεραν ότι η εισαγγελέας έκανε έντονα παράπονα στους αστυνομικούς:

«Δύο μέρες σας καλώ και δεν δώσατε σημασία.»

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας ζήτησε από τους αστυνομικούς να καλέσουν τον εισαγγελέα υπηρεσίας και τελικά ένας από αυτούς τη συνόδευσε μέχρι το σπίτι της. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών.

Μέχρι να γίνουν περαιτέρω έρευνες από την Ασφάλεια που έχει αναλάβει το θέμα, κανείς δεν γνωρίζει αν το περιστατικό συνδέεται με τη στάση της στη δίκη Τοπαλούδη. Στο περιθώριο της δίκης, η ίδια είχε υπονοήσει ότι κύκλοι προσκείμενοι στην πλευρά των δραστών προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση σε διάφορα σημεία της διαδικασίας.

Η δε αγόρευση της (με την εμβληματική φράση «δικαιοσύνη κι ας χαθεί ο κόσμος») σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως: Μέχρι και ο ίδιος ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, στάθηκε κριτικά απέναντί της. Ως θεσμικό πρόσωπο βέβαια, θεωρήθηκε ότι η δική του γνώμη δεν είναι απλά μία γνώμη, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κάνει την αυτοκριτική του.

Εντέλει, ούτε μία εισαγγελέας στο δρόμο των δικαστηρίων δεν είναι ασφαλής.

 

Best of internet