Quantcast
THE STREAM

Με 124 χιλιάρικα για λευκώματα – δώρα κάνει raise η Περιφέρεια Αττικής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ένα λεύκωμα 400 σελίδων θα είναι το δωράκι της Περιφέρειας Αττικής στους επίλεκτους επισκέπτες της


THE NEWSROOM · 2 Οκτωβρίου 2020

Τα ακριβά γούστα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων φαίνεται πως ζήλεψε η ίσως πιο γκλάμορους περσόνα της χώρας, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Αναφερόμαστε στην πολυσυζητημένη απόφαση της περιφερειάρχου Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για την αγορά 102 μεταξωτών φουλαριών (από το Σουφλί) με λεφτά από το ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να έχει κανένα δωράκι της προκοπής για τους guests της περιφέρειας.

Η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με φουλάρι από τη συλλογή της

Τα φουλάρια όμως θα κοστίσουν 4.984,80 ευρώ, ένα ποσό που δεν μπορεί παρά να είναι φραγκοδίφραγκα για έναν Πατούλη. Ας μην ξεχνάμε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει αγοράσει επί Πατούλη ένα σετ επίπλων Chesterfield (ό,τι κι αν είναι αυτό) κόστους 19.450 ευρώενώ έχει δώσει και 12000 ευρώ για το κοπή τη πίτα.

Το σίγουρο είναι ότι εν λόγω φαίνονται αρκετά πατουλικά ώστε να σταθούν δίπλα στον περιφερειάρχη, τώρα αν δεν είναι αυτά τότε φταίμε εμείς που είμαστε βλαχάρες και δεν ξέρουμε από Chesterfield:

Αυτό που φημολογείται πως είναι το εν λόγω σετ επίπλων

Anyway, από αυτά τα ψώνια έχει περάσει σχεδόν 9μηνο οπότε η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να συνεχίσει τις αγορές. Αυτή τη φορά, θα τυπώσει λευκώματα για την ιστορία της Αθήνας αξίας 124.000 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ, τσιγκούνηδες). Όπως αναφέρει το έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, πρόκειται για:

«Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 100.000,00 € πλέον ΦΠΑ για τη δημιουργία και
έκδοση συλλεκτικού λευκώματος ιστορικού χαρακτήρα της Περιφέρειας Αττικής.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι μίζεροι στην Οικονομική Επιτροπή καταψήφισαν. Έτσι, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κ.κ. Λογοθέτη Αικατερίνη και Αγγέλης Σπυρίδων καταψηφίζουν με την εξής παρατήρηση:

«Ψηφίζουμε ΚΑΤΑ, κατ᾽αρχήν γιατί θεωρούμε την εργασία αυτή υπερκοστολογημένη. Επισημαίνουμε, επίσης, ότι η σκοπιμότητα της δαπάνης έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο με διαφορετική αιτιολογία από την αναφερόμενη στην Εισήγηση.

Συγκεκριμένα η αιτιολογία του Περιφερειακού Συμβουλίου αφορά “την κάλυψη των αναγκών του γραφείου Περιφερειάρχη στο πλαίσιο ανταλλαγής δώρων εθιμοτυπικού χαρακτήρα“, ενώ η Εισήγηση αναφέρεται στην “διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διάδοσή της στους νέους, όπως προβλέπεται στον τομέα Η΄ Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού παρ. 13 και 15 του άρθρου 186 του ν. 3852/2010“.

Κατόπιν αυτών, υπάρχει σοβαρή πλημμέλεια στην νομιμότητα της δαπάνης. Σημειώνουμε, επίσης, ότι την ίδια ώρα που η Περιφέρεια Αττικής δεν συμβάλλει στις απολυμάνσεις των σχολείων και αντιμετωπίζει την επείγουσα αυτή ανάγκη μέσω δωρεών 10.000 €, όπως στο θέμα 35, την ίδια ώρα προτίθεται να διαθέσει 100.000 € για ένα λεύκωμα.»

Ενώ τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κ.κ. Κατσικάρης Δημήτριος και Μεθυμάκη Άννα καταψηφίζουν με την εξής παρατήρηση:

«Όπως υποστηρίξαμε και στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά τη συζήτηση του θέματος, είναι απαράδεκτο να γίνονται τέτοιες εκδόσεις με τέτοια υπέρογκη δαπάνη. Μια απλή αναζήτηση προσφορών σε εταιρείες τυπογραφίας αποδεικνύει ότι η έκδοση αυτή μπορεί να γίνει με ποσό ενός τρίτου από αυτό που εισηγείται η διοίκηση. Επιπλέον, σημειώνουμε ότι αντίστοιχη έκδοση επί Περιφερειακής Αρχής Σγουρού έγινε με 41.000 ευρώ για 700 σελίδες, ενώ τώρα για ίδια έκδοση 400 σελίδων διατίθεται ποσό 124.00 ευρώ, δηλαδή ποσό τεράστιο και αναιτιολόγητο, ιδιαίτερα σε εποχή οικονομικής στενότητας της Περιφέρειας Αττικής.»

Η δε Περιφέρεια Αττικής σχολίασε στους εξωπεριφερειακούς (!) μίζερους τα εξής σε ανακοίνωση της:

«[Πρόκειται για μια απόφαση] που πάρθηκε με δημοκρατική διαδικασία από την πλειοψηφία των μελών του ΠΕ.ΣΥ. με την οποία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προχωρούν στην έκδοση ιστορικού λευκώματος για την Αττική, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την διεθνή κυρίως προβολή, της πιο ιστορικής Περιφέρειας της χώρας μας και θα δίνεται ως δώρο εθιμοτυπίας, σε ξένους κυρίως επισήμους.

Η συγκεκριμένη έκδοση αφορά τη δημιουργία ενός τόμου 400 σελίδων, σε ελληνική κι αγγλική γλώσσα, που θα καλύψει ένα εξαιρετικά μεγάλο ιστορικό και πολιτισμικό φάσμα της Αττικής, που έχει μακραίωνη και ιδιαίτερα σημαντική ιστορική πορεία.»

Η αλήθεια για το διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής, για την έκδοση ιστορικού λευκώματοςΤις τελευταίες ώρες σε…

Gepostet von Περιφέρεια Αττικής am Mittwoch, 30. September 2020

Άμα τώρα κάποιοι πιστεύετε ότι θα πρέπει να δίνουμε συριανά λουκούμια στους ξένους, να πάτε πίσω στο χωριό σας.

Best of internet