Quantcast
THE STREAM

Ο λόγος που αστυνομικός της ΕΛΑΣ μήνυσε συνάδελφο του για ρατσισμό είναι ό,τι πιο ΕΛΑΣ έχουμε ακούσει

Από ό,τι φαίνεται όχι μόνο υπάρχει ρατσισμός στην ΕΛΑΣ, αλλά εκδηλώνεται και μεταξύ των συναδέλφων


THE NEWSROOM · 28 Σεπτεμβρίου 2020

Υπερβολικά ΕΛΑΣ ακόμη και για τα υψηλά στάνταρντς της ΕΛΑΣ είναι μία ιστορία ενδοϋπηρεσιακής κόντρας που προέκυψε το πρωί του Σαββάτου. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα», ένας αστυνομικός έκανε μήνυση σε έναν συνάδελφό του για ρατσιστική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Διαβάζοντας αυτές τις γραμμές έχετε σίγουρα έχετε πάθει σοκ, γιατί ποιος θα φανταζόταν ποτέ ότι στελέχη της ΕΛΑΣ θα μπορούσαν να σκέφτονται και να φέρονται ρατσιστικά. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για διαμάχη μεταξύ συναδέλφων.

Πως λοιπόν συνέβησαν όλα αυτά: Όπως αναφέρει το «Βήμα», όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώτος από τους δύο αστυνομικούς απέτυχε να ελέγξει τους αντιεξουσιαστές κατά την διάρκεια του περάσματός τους από την πύλη των δικαστηρίων της Ευελπίδων. Αυτό εκνεύρισε τον δεύτερο, ο οποίος αποκάλεσε τον συνάδελφό του «Κύριε Ρομά» (!).

Η πλευρά του δεύτερου αστυνομικού, η οποία υποστηρίζει ότι έχει ως μάρτυρες άλλους αστυνομικούς, δηλώνει ότι ήταν μία πλακίτσα όλο αυτό:

«Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε όχι προσβλητικά αλλά για λόγους χαριεντισμού.   Κι αυτό για υπήρχε προηγουμένως σχετική συζήτηση με τον αστυνομικό ο οποίος μιλούσε για αυτή την σύγχυση, λόγω του ότι είναι σχετικά μελαμψός

Αν μη τι άλλο, έχουμε όλο το φιλοσοφικό βάθος της Ελληνικής Αστυνομίας σε μία μόνο ιστορία.

(πηγή)

Best of internet