Quantcast
THE STREAM

«Είναι γεματά τα ΜΜΜ; Πηγαίντε με τα πόδια» συνιστά η λοιμωξιολόγος Ε. Γιαμαρέλλου

Η μέθοδος της Ελένης Γιαμαρέλλου θα λύσει το ζήτημα του συνωστισμού στα ΜΜΜ και θα μας κάνει και όλους φέτες


THE NEWSROOM · 24 Σεπτεμβρίου 2020

Μία πολύ οικονομική και ωφέλιμη για την υγεία λύση για το φλέγον ζήτημα των γεμάτων ΜΜΜ πρότεινε η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου. Μιλώντας χτες Τετάρτη 23/3 στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ (εδώ από το 26:00 και μετά), η κ. Γιαμαρέλλου, η οποία είναι επίσης μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, σύστησε στους πολίτες να περπατάνε αν δε βρίσκουν επαρκώς άδεια μέσα.

Όπως είπε:

«Αν μπορείτε μη μπείτε στα λεωφορεία. Παρόλο που το πήγαμε 7 το πρωί, 8 το πρωί,9 το πρωί, μοιράστηκαν οι επιβάτες, πάντα οι ανάγκες δεν φτάνουν. Αν μπορείς περπάτα, πήγαινε και με τα πόδια, γύρισε και με τα πόδια, είναι μία καλή άσκηση αυτή.»

Δείτε το βίντεo:

Η πρόταση της πέφτει στο τραπέζι σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή, με τα φαινόμενα συνωστισμού στα ΜΜΜ να αυξάνονται συνεχώς. Το δίχως άλλο, ο ακούραστος υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Γ’ του ονόματός του, θα έχει καταφέρει να βρει μία λύση μέχρι το 2033, όμως ο κόσμος είναι πολύ ανυπόμονος και γκρινιάζει ακατάπαυστα. Επίσης, ο κόσμος δε λαμβάνει υπόψη το εσκεμμένο σαμποτάζ που γίνεται κατά των αστικών συγκοινωνιών: Όπως διευκρίνισε η ΣΤΑΣΥ Α.Ε., η Γραμμή 1 του Μετρό καθυστερεί επειδή κάποιοι άγνωστοι εχθροί της χώρας σπάνε τα τζάμια σε πόρτες και παράθυρα:

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα προφανώς οργανωμένο σχέδιο συχνότατων επιθέσεων – βανδαλισμών (σπάσιμο τζαμιών σε πόρτες και παράθυρα συρμών) συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν οι συρμοί βρίσκονται παρκαρισμένοι σε διάφορους σταθμούς ή επίσταθμους του δικτύου της γραμμής 1, προκειμένου κάθε πρωί να ξεκινήσουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού τους έργου.

Οι ζημιές αυτές, πέρα από την οικονομική επιβάρυνση που δημιουργούν στην εταιρεία, προκαλούν σοβαρά προβλήματα και στην εύρυθμη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου. Οι συρμοί που δέχονται τις επιθέσεις πρέπει να αποσυρθούν από την κυκλοφορία για να επισκευαστούν, με αποτέλεσμα ως ότου καταστεί δυνατή η αντικατάστασή τους από διαθέσιμους εφεδρικούς να προκαλούνται δυσλειτουργίες στην εκτέλεση των δρομολογίων με αναπόφευκτη αύξηση των χρονοαποστάσεων και κατ’ επέκταση την πρόκληση συνωστισμού τόσο στις αποβάθρες, όσο και στο εσωτερικό των συρμών.»

Με τη μέθοδο της κ Γιαμαρέλλου όμως, την οποία κανείς μέχρι τώρα δεν είχε σκεφτεί, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερους από έναν στόχους: Πρώτον, το να περπατάς κάθε μέρα από το Ηράκλειο ως τη Δάφνη σημαίνει ότι δε θα χρειαστείς καμία άλλη φυσική δραστηριότητα – και θα γλιτώσετε και τα φράγκα που ακουμπάτε για πιλάτες. Δεύτερον, λύνεται το ζήτημα του συνωστισμού χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ για ΜΜΜ. Τρίτον, ηττάται κατά κράτος η συνωμοσία των σπασμένων τζαμιών.

Δεν είναι τυχαίο που πίσω από μία τόσο ρηξικέλευθη πρόταση κρύβεται η κ. Γιαμαρέλλου. Παρότι γιατρός, η κ. Γιαμαρέλλου δεν είχε κωλώσει να ξεκαθαρίσει ότι δεν τρέχει τίποτα με κορωνοϊό και Θεία Κοινωνία, πίστη αφού:

«Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ.

Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο.»

Μερικά πράγματα είναι τόσο εύκολα και πάμε μόνοι μας και τα κάνουμε δύσκολα.

Best of internet