Quantcast
THE STREAM

Προσκύνημα σε μονή του Αγίου Όρους με 8 κρούσματα κάνει ο κορωνοϊός

Πρόκειται για τη μονή της οποίας ο ηγούμενος πίστευε ότι η πανδημία ίσως στάλθηκε από τον Θεό


THE NEWSROOM · 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ούτε το απομονωμένο Άγιο Όρος δεν σεβάστηκε ο αντίχριστος κορωνοϊός. Το κλιμάκιo του ΕΟΔΥ που κατευθύνεται προς τη χερσόνησο του Άθω γνωρίζει από τώρα ότι θα έχει μπόλικη δουλειά, καθώς υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε αρκετά σημεία.

Το επίκεντρο είναι η Μόνη Αγίου Παύλου που έχει ήδη μπει σε καραντίνα λόγω των οκτώ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχει. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας μοναχός έχει ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο εκτός Αγίου Όρους επειδή η κατάστασή του ήταν σοβαρή. Εκτός από την εν λόγω μονή, κρούσματα υπάρχουν επίσης στη μονή Χελανδαρίου αλλά και στη Λακοσκήτη.

Στην αρχή, η Μονή πίστευε ότι πρόκειται για κρούσματα γρίπης. Το πίστευε μάλιστα τόσο πολύ, που το έβαλε και σε σχετική ανακοίνωση:

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο ο ηγούμενος της Μονής Αγίου Παύλου είχε επιτεθεί στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Όπως είχε δηλώσει ο Γέροντας Παρθένιος:

«O Θεός παραχώρησε αυτό το πειρασμό ίσως για τις αμαρτίες μας, διότι οι άνθρωποι ξεφύγαμε από τον δρόμο του Θεού.

Οι εκκλησίες μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν ένα νεκροταφείο, όλοι οι άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους! Τι είναι αυτό το πράγμα;

Παρακαλώ τους πολιτικούς μας και τους εκκλησιαστικούς μας, να φωνάξουνε τον κόσμο, να ανοίξουνε τις εκκλησίες να βγει ο κόσμος έξω, να βγάλουνε τα εικονίσματα, να κάνουμε λιτανείες, να παρακαλέσουμε τον Παντοδύναμο Θεό να άρει αυτόν τον πειρασμό.

Αυτά γίνονται για να σφραγίσουν τον κόσμο, αλλά αυτό θα να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο.»

Τα συγκεκριμένα κρούσματα πάντως δεν είναι τα πρώτα στη χερσόνησο – ο ιός έχει δηλώσει παρουσία από τον Μάρτιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές του Αγίου Όρους έχουν εφαρμόσει κάποια μέτρα: Στην Ιερισσό και στην Ουρανούπολη οι επισκέπτες περνάνε από θερμομέτρηση, ενώ και ο αριθμός των προσκυνητών έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

Ο ιός όμως όπως φαίνεται δεν έχει τον Θεό του.

 

Best of internet