Quantcast
THE STREAM

Λευκάδα: Μύστες αγνοούν τον κυκλώνα Ιανό, βγαίνουν στη θάλασσα για windsurf

Εκεί που άλλοι βλέπουν την 5η πληγή του Φαραώ για φέτος, κάποιοι βλέπουν μία ευκαιρία να αθληθούν


THE NEWSROOM · 18 Σεπτεμβρίου 2020

Μπορείς να πάρεις τον Έλληνα από τη διασκέδαση, αλλά δεν μπορείς να πάρεις τη διασκέδαση από τον Έλληνα. Η κακοκαιρία με το βαρύγδουπο όνομα «Ιανός» έχει φτάσει και επίσημα στη χώρα μας, και όπως φαίνεται από τα πλάνα τοπικού μέσου της Δυτικής Ελλάδας, απειλεί να στείλει τους ρεπόρτερ σε τροχιά:

Κάποιοι συμπατριώτες μας όμως δεν μασάνε τόσο εύκολα από κυκλώνες, τυφώνες, μουσώνες και ανεμοστρόβιλους, οπότε εκμεταλλεύτηκαν την μεγάλη ευκαιρία που είναι η κακοκαιρία για τα θαλάσσια σπορ. Έτσι, σηκώθηκαν το πρωί, πήραν τα συμπράγκαλά τους και ξεκίνησαν για τη θάλασσα.

Στα σημερινά πλάνα από Λευκάδα διακρίνονται κάποιοι που κάνουν αμέριμνοι windsurf:

Ενώ σε χτεσινές φωτογραφίες από τα social media, υπάρχει και η προσέγγιση του αλεξιπτώτου θαλάσσης:

Αλλά και του κλασσικού σερφ, όπως στον Λαγανά στη Ζάκυνθο:

 

Δεν είναι όλα Χαβάη 5-0 όμως (ή έστω Χαλβάη 5-0). Ο κυκλώνας έχει ήδη προκαλέσει αρκετές ζημιές στις περιοχές που επισκέφθηκε:

Την ίδια στιγμή, αρκετό σχολιασμό δέχθηκε μία φράση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, οποίος συμβούλευσε τους πολίτες που μένουν σε υπόγεια, ημιυπόγεια και ισόγεια να πάνε να μείνουν σε συγγενείς και φίλους:

«Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.»

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτή είναι μία μάλλον βασική εκδοχή της έννοιας «πολιτική προστασία»:

Σε περίπτωση που δεν το πήρατε χαμπάρι, σήμερα το πρωί έγινε κι ένας σεισμός 4.1 Ρίχτερ στα Κύθηρα, έτσι για τη φάση. Όλα αυτά βέβαια ίσως να μην είναι και τόσο περίεργα φέτος, οπότε τα social media δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη:

Gepostet von Ψύχραιμες Κριτικές am Donnerstag, 17. September 2020

Best of internet