Quantcast
THE STREAM

Κουφονήσια: Υπάλληλος μάζευε χαλαρός λεφτά για νόμο που έχει καταργηθεί 4 χρόνια

Άλλη μία τετραετία κατάφερε να επιβιώσει στα μαγευτικά Κουφονήσια ένας νόμος για τη μουσική και το ωράριο των μαγαζιών


THE NEWSROOM · 15 Σεπτεμβρίου 2020

koyfΌλοι ξέρουμε ότι τα νησιά έχουν το δικό τους ρυθμό ζωής, ο οποίος απέχει πολύ από το χαμό της Αθήνας. Μπορεί να φταίει η θάλασσα, μπορεί να φταίει η αλμύρα, μπορεί να φταίνε οι γλάροι, μπορεί να φταίει το ντάρι ντάρι – όπως και να΄χει τα πράγματα πάνε πολύ χαλαρά. Εκτός φυσικά κι αν μιλάμε για τη Μύκονοooooooo, όπου τα πράγματα πάνε πιο γρήγορα από τα κότερα του Mad Clip.

Αυτός ο χαλαρός ρυθμός φαίνεται πως είναι η αιτία πίσω από ένα ιδιαίτερο περιστατικό που συνέβη στα όμορφα Κουφονήσια. Τα τέλη για μουσική στα καταστήματα, όπως και για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας έχουν καταργηθεί εδώ και μία τετραετία με τον νόμο 4442/2016, όμως ένας υπάλληλος κοινότητας στα Κουφονήσια δεν άντεξε την τόσο γρήγορη προσαρμογή στο νέο νομικό πλαίσιο.

Έτσι, συνέχισε να εισπράττει τα τέλη επ’ αόριστον. Η συγκεκριμένη προσέγγιση της εφαρμογής του νόμου συνεχίστηκε για άλλα 4 χρονάκια, με 30 επιχειρηματίες να καταβάλλουν 150 ευρώ έκαστος στην κοινότητα κάθε χρόνο. Την πατέντα του υπαλλήλου ανακάλυψαν οι αστυνομικοί του σταθμού Κουφονησίων, όταν έκαναν έλεγχο στις άδειες των καταστημάτων.

Όταν λοιπόν αποκαλύφθηκε ότι η κατάργηση του νόμου άργησε 4 χρόνια στα Κουφονήσια, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην κοινότητα, κατέσχεσαν τα αρχεία και τον συνέλαβαν. Ο ίδιος δεν αποδέχτηκε τίποτα, όμως τώρα έχει σε βάρος του μια δικογραφία για απάτηδωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Εδώ είναι Κουφονήσια κύριοι, όποιος θέλει τσίτες να πάει στην Καλλιρρόης.

(πηγή)

 

 

Best of internet