THE STREAM

Με μοίρασμα ολόσωμων μασκών και μπάχαλα από γονείς ενάντια στα ΦΙΜΟΥΤΡΑ ξεκίνησαν τα σχολεία

Με δύο λόγια, η πρεμιέρα των σχολείων για την Covid season ήταν όσο θεαματική θα μπορούσε να είναι


THE NEWSROOM · 14 Σεπτεμβρίου 2020

Μπορεί να μην ξέρουμε αν τα παιδιά όντως αγιάστηκαν, όμως σίγουρα έζησαν μία μέρα γεμάτη γεγονότα. Η Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ήταν η ημέρα ανοίγματος των σχολείων, το οποίο περιλαμβάνει και την υποχρεωτική χρήση μασκών. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από μία σειρά φοβερές φασούλες.

Καταρχάς, είχαμε την ανταρσία μίας μικρής μερίδας γονιών ενάντια στο τυραννικό καθεστώς των μασκών. Μία τέτοια περίπτωση είχαμε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, με μια μητέρα να ξεσπαθώνει ενάντια στο καθεστώς συνδιοίκησης (!) της κόρης της με το κράτος, ενώ αναφέρθηκε και στην αλλαγή φύλου:

«Μαζί με το υπουργείο τα κάναμε τα παιδιά; Συνέταιροι είμαστε με το υπουργείο;

Τα παιδιά μας δεν έχουν προσωπικότητα. Μπορούν να αλλάξουν φύλο στα 15, μπορούν να ψηφίζουν στα 17 και για το αν θα φορούν μάσκα δεν μπορούν να αποφασίσουν; Δεν μπορούν να αποφασίσουν για τη ζωή τους;»

Γενικά η φάση ήταν αρκετά πολύχρωμη:

Οι γονείς ενάντια στις μάσκες (TM) έκαναν γενικά αισθητή την παρουσία τους. Όπως η κυρία που ανέδειξε τα ψέματα του κ. Τσιόρδα [sic]:

Ακόμη πιο αισθητή από τον μέσο όρο ήταν η παρουσία τους στην Κρήτη, όπου χρησιμοποίησαν και ιδιαίτερα πρωτότυπα επικοινωνιακά τρικ:

Ενώ ένας ελαφρά λιγότερο ψύχραιμος γονιός – αρνητής μάσκας ξυλοκόπησε έναν καθηγητή στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά. Η αιτία ήταν ότι το παιδί του πρώτου μπήκε στο σχολείο χωρίς μάσκα και ο καθηγητής του έκανε σύσταση. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων:

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλει και καταδικάζει την αναίτια και  βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας , η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο.»

Δεν ήταν μόνο οι ατίθασοι αντιμασκοφόροι γονείς όμως οι σημερινοί πρωταγωνιστές. Το υπουργείο Παιδείας κατάφερε κι αυτό να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, διότι οι μάσκες που μοίρασε ίσως αρκετά μεγάλες για να σκεπαστούν τα παιδιά:

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η συνέχεια ήταν κανονικό ιντερνετικό πάρτι μάσκε:

Λοιπόν αυτές οι μάσκες που δόθηκαν στα παιδιά την πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων δωρεά από το υπουργείο παιδείας,…

Gepostet von Χάρης Ζάβαλος am Montag, 14. September 2020

– Mπαμπά δεν βρίσκω την μάσκα μου- Πάρε το αντίσκηνο παιδί μου

Gepostet von Giwrgos Tsagko am Montag, 14. September 2020

Gepostet von Προβοκάστορας am Montag, 14. September 2020

Αξίζει να σημειωθεί ότι 3 μέρες νωρίτερα, 27.000 μάσκες είχαν κηρυχτεί ακατάλληλες στη Θεσσαλονίκη. Εικάζουμε ότι αυτές που μοιράστηκαν σήμερα είναι κατάλληλες, έστω για να τις φοράνε δύο παιδάκια μαζί. Την ίδια στιγμή, υπάρχει άγχος για σημαντικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό (1, 2).

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πάντως το καλό είναι ότι αν κάνει κρύο φέτος τα παιδιά θα μπορούν να σκεπαστούν με τις μάσκες τους.

Best of internet