Quantcast
THE STREAM

Ουκρανία: Θετικός στον ιό πατριάρχης που είχε δηλώσει ότι οι γκέι φταίνε για την πανδημία

Δεν ξέρουμε αν ο Θεός τιμώρησε γενικά τους ανθρώπους για τις αμαρτίες τους, ίσως τιμώρησε μόνο τον πατριάρχη Φιλάρετο


THE NEWSROOM · 9 Σεπτεμβρίου 2020

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Πατριάρχης Φιλάρετος της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο 91χρονος ορθόδοξος ιερέας , ο οποίος βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο για νοσηλεία, είναι ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου:

«Ενημερώνουμε ότι κατά την διάρκεια των προγραμματισμένων εξετάσεων, ο πατριάρχης Φιλάρετος του Κιέβου της της Ρωσο-Ουκρανίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Τώρα, η αυτού Αγιότης ο επίσκοπος, υποβάλλεται σε θεραπεία σε νοσοκομείο.»

Το ενδιαφέρον εδώ έχει να κάνει με τις απόψεις του ίδιου του Φιλάρετου για το πως προήλθε η πανδημία. Σε συνέντευξη του σε ουκρανικό κανάλι τον Μάρτιο, είχε υποστηρίξει ότι φταίνε οι γκέι και πιο συγκεκριμένα, οι γάμοι τους. Σύμφωνα με τον Φιλάρετο, ο κορωνοϊός είναι η ποινή που φάγαμε από τον Θεό για τις πομπές μας:

«[Ο κορωνοϊός είναι] η τιμωρία του Θεού για τις αμαρτίες των ανθρώπων. Πρώτα απ όλα, εννοώ τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών. Αυτή είναι η αιτία του κορωνοϊού.»

Ο ίδιος πάντως είχε φάει και μία μήνυση από την LGBTQ κοινότητα της χώρας, ενώ όπως είχε δηλώσει η εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας της Ουκρανίας, Μαρία Γκουρίεβα:

«Τέτοιες δηλώσεις είναι πολύ επιβλαβείς επειδή θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένες επιθέσεις, επιθετικότητα, διακρίσεις και αποδοχή βίας εναντίον ορισμένων ομάδων.»

Στην δε Ουκρανία έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 140000 κρούσματα με πάνω από 3000 θανάτους. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Φιλάρετος, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ίδιο, έχει πολλούς εχθρούς. Πρόσφατα είχε δηλώσει ότι ο Επιφάνιος Ντουμένκο ανυπομονεί για τον θάνατό του, ενώ έχει επίσης επισημάνει ότι το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συνωμοτεί εναντίον του μαζί με τον γνωστό μας Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Άμα ζεις τόσο επικίνδυνα, τι να σου κάνει ένας κορωνοϊός.

 

Best of internet