Quantcast
THE STREAM

Stranger Things Θεσσαλονίκη: Την πρώτη του βόλτα έβερ έκανε το ΜΕΤΡΟ της πόλης

Το αγαπημένο αστείο όλης της (νότιας, έστω) Ελλάδας μπορεί να αρχίσει και επίσημα να φοβάται για την τύχη του


THE NEWSROOM · 2 Σεπτεμβρίου 2020

Για να τα λέμε ως έχουν, μόνο το 2020 είναι μία χρονιά αρκετά αλλόκοτη ώστε να αντέξει μέχρι και την εκκίνηση του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Ή έστω την πρώτη του δοκιμαστική βόλτα, γιατί αυτό συνέβη. Δείτε τα βίντεο:

Τα σχετικά ντοκουμέντα κυκλοφόρησαν μετά την επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή (κάπου το έχουμε ξανακούσει αυτό το όνομα) στο αμαξοστάσιο στην περιοχή της Πυλαίας. Είναι αναμφίβολο ότι ένα από τα αγαπημένα μας αστεία δέχεται αυτή τη στιγμή τα πρώτα πλήγματα, αλλά θα συνεχίσουμε να ελπίζουμε.

ΒΕΒΑΙΑ, αξίζει να σημειωθούμε ότι η κίνηση των συρμών έγινε για δοκιμαστικούς λόγους μόνο μέσα στο αμαξοστάσιο – δοκιμές μέσα στις σήραγγες θα γίνουν στην καλύτερη των περιπτώσεων στο τέλος του χρόνου. Η πιο αισιόδοξη εκτίμηση λέει ότι η κανονική λειτουργία του μετρό θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2023 και ακόμη κι αν γίνει αυτό, ο σταθμός Βενιζέλου έχει τα δικά του, πολύ ξεχωριστά προβλήματα (1, 2).

Επίσης, ο συγκεκριμένος συρμός που μετέφερε τον υπουργό φαίνεται τόσο γεμάτος που ελπίζουμε να κατάφεραν να τους βγάλουν έξω μετά τη βόλτα:

MOTIONTEAM

Αν λοιπόν για κάποιο λόγο θέλετε το γνωστό αστείο να κρατήσει για πάντα, μπορείτε να συνεχίσετε να ελπίζετε.

Best of internet