Quantcast
THE STREAM

Ο Έλον Μασκ και ένα γουρούνι παρουσίασαν το τσιπάκι που θα μας οδηγήσει στη σκλαβιά

Προφανώς το σχέδιο για την παγκόσμια υποταγή της ανθρωπότητας θα περιλάμβανε τον CEO της Tesla


THE NEWSROOM · 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ήγγικεν επιτέλους η ώρα που θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε στη σκλαβιά από το τσιπάκι για το οποίο μας προετοίμαζαν οι Παπαροκάδες. Δεν πιστεύουμε να μη θυμάστε το προφητικό άσμα για το οποίο μιλάμε:

Το εν λόγω τσιπάκι παρουσιάστηκε μάλιστα από τον πλέον ιδανικό άνθρωπο για τον ρόλο του villain που θα μας ρίξει στη σκλαβιά: τον CEO των Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ. Το συγκεκριμένο τεχνολογικό επίτευγμα βέβαια δημιουργήθηκε από την εταιρεία Neuralink, της οποίας είναι συνιδρυτής, και στην παρουσίαση δεν υπήρχε τσιπαρισμένος άνθρωπος, αλλά ένα γουρούνι ονόματι Γκέρτρουντ, με ένα τσιπ υπολογιστή μεγάλο σαν κέρμα στον εγκέφαλο.

Όπως δήλωσε ο tech τρόμπας:

«Είναι σαν να έχεις ένα Fitbit στο κρανίο σου, με μικροσκοπικά καλώδια.»

Αυτή είναι η Γκέρτρουντ:

Η εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει ένα πλήρες λειτουργικό interface εγκεφάλου – μηχανής και το τσιπάκι στο κρανίο της Γκέρτρουντ είναι ένα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, η οποία έγινε την Παρασκευή 28/8, η νευρωνική της δραστηριότητα εμφανιζόταν σε γράφημα, μέσω των ασύρματων σημάτων που έστελνε ο επεξεργαστής στον εγκέφαλό της.

Ο Μασκ συμπλήρωσε το εξής:

«Χωράει άνετα στο κρανίο σας. Θα μπορούσε να είναι κάτω από τα μαλλιά σας και δεν θα καταλαβαίνατε τίποτα.»

Το εν λόγω σύστημα αποτελείται από 3000 ηλεκτρόδια πάνω σε πάρα πολύ λεπτά μηνύματα, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα 1000 νευρώνων του εγκεφάλου. Ο ίδιος ο Μασκ πιστεύει ότι «μια εμφυτεύσιμη συσκευή μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων» όπως η άνοια ή το Αλτσχάιμερ.

Από την άλλη μιλάμε για τον Μασκ, οπότε το ενδεχόμενο το Skynet να ξεκινήσει από ένα χαρούμενο γουρούνι δεν μπορεί να αποκλειστεί.

(πηγή)

 

Best of internet