Quantcast
THE STREAM

Η Νίκη Κεραμέως δεν θα κάνει τα παιδιά μας μαζορέτες αλλά το Ίντερνετ συνεχίζει τα χορευτικά

Το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας δεν καθιερώνει το μάθημα του cheerleading, αλλά αυτό δε μας εμποδίζει να ονειρευόμαστε


THE NEWSROOM · 31 Αυγούστου 2020

Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό, αγαπητές φίλες και φίλοι. Όταν ακούσαμε ότι η Νίκη Κεραμέως φέρνει το cheerleading στα σχολεία, αρχίσαμε αμέσως να ονειρευόμαστε μία εποχή που ελληνορθόδοξες μαζορέτες θα κατακτήσουν τον κόσμο μέσω της υποχρεωτικής διδασκαλίας του γνωστού χορού. Τελικά, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο του υπουργείου:

«ΘΕΜΑ: Έγκριση άδειας εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2020-2021.ΣΧΕΤ: α. Το με αριθμ. πρωτ. 62202/Δ5/25.05.2020 έγγραφο με θέμα: «Προγραμματισμός Αδειών Εισόδου σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2020-2021» β. Το με αριθμ. πρωτ. 469/30.06.2020 αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (με αριθμ. πρωτ. εισερχ. εγγρ. ΥΠΑΙΘ 83431/Δ5/01.07.2020)
Σε συνέχεια του (α) σχετικού εγγράφου, η Ελληνική Ομοσπονδία Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού απέστειλε το ανωτέρω (β) αίτημα για έγκριση άδειας εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων του αθλήματος.

Η Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, εγκρίνει την άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες της Π/Θμιας και της Δ/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021 στους προτεινόμενους εκπροσώπους της Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ., οι οποίοι αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα, όπως απεστάλη από την οικεία Ομοσπονδία, εφόσον πληρούνται οι ως κάτω αναφερόμενες προϋποθέσεις.»

Η μόνη εξέλιξη λοιπόν είναι ότι οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ θα μπορούν να μπαίνουν στα σχολεία για να στρατολογήσουν τα νέα (κυριολεκτικά) ταλέντα. Με λίγα λόγια, μπορεί τα παιδιά μας (γενικά μιλώντας, εμείς δεν έχουμε) να γίνουν μαζορέτες, μπορεί και όχι, προχωράμε. Αυτό βέβαια δεν απέτρεψε την κοινότητα του Ίντερνετ από το να ονειρευτεί μία τέτοια προοπτική:

Cheerleading με Νέα Δημοκρατία

Gepostet von Manolis Karampinis am Samstag, 29. August 2020

Αντε σιγα σιγα

Gepostet von Giannakis Makris am Samstag, 29. August 2020

Gepostet von Γιώργος Ιωακείμ am Samstag, 29. August 2020

Το μόνο ίσως σημαντικό point είναι κατά τη γνώμη μας το παρακάτω, καθώς το υπάρχον στερεότυπο του cheerleading είναι ότι τα αγόρια ιδρώνουν στο παρκέ και τα κορίτσια τα εμψυχώνουν χορεύοντας. Μπορεί δηλαδή η Νίκη Κεραμέως να έχει ως όνειρο το να καθιερωθούν στον αθλητισμό τα μεικτά τμήματα cheerleader, κάτι που θα γίνει προφανώς αμέσως αφότου καθιερώσει ένα προχωρημένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία σαν Τζίλιαν Άντερσον της Ορθοδοξίας. Θα δείξει.

Προς το παρόν, το Ίντερνετ συνεχίζει τα Ν-Ι-Κ-Η is the best:

Μέσα σε όλα αυτά, κάμποσοι Τούρκοι εθνικιστές αποφάσισαν να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην εθνική μας συζήτηση περί τσιρλίντινγκ μέσω του αντίστοιχου hashtag. Τουρκικά δεν ξέρουμε, αλλά αν κρίνουμε από το ύφος των tweets, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους δικούς μας εθνικιστές:

KAPOY OPA ΠΑΙΔΙΑ.

Best of internet