Quantcast
THE STREAM

Ρατσιστές Χαρδαλιάδες διώχνουν μετανάστη από τρένο επειδή πέρασε κορωνοϊό τον Μάιο

Ελεγκτής και επιβάτες υποχρέωσαν έναν 48χρονο μετανάστη να κατέβει από το τρένο λόγω του ιατρικού του ιστορικού


THE NEWSROOM · 5 Αυγούστου 2020

Μερικούς επίδοξους Χαρδαλιάδες αλλά με φιλοΒελοπουλικά αισθήματα είχε την τύχη να γνωρίσει χτες Τρίτη 4/8 ένας 48χρονος μετανάστης από το Καμερούν στο τρένο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Οι εν λόγω περήφανοι απόγονοι του Περικλή τον ανάγκασαν να καθίσει στο πάτωμα και τελικά στο Λιανοκλάδι τον πέταξαν έξω από το τρένο, επειδή νόμιζαν ότι είχε κορωνοϊό. Στο εν λόγω αυτοσχέδιο υγειονομικό crew συμμετείχαν τόσο ένας ελεγκτής, όσο και επιβάτες.

Όταν έδειξε τα χαρτιά του, αποκαλύφθηκε ότι είχε περάσει κορωνοϊό τον Μάιο. Οι διάνοιες που ήταν παρούσες προφανώς κατάλαβαν ότι αυτό τον κάνει επικίνδυνο, οπότε αποφάσισαν να το πάρουν πάνω τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το τοπικό μέσο Lamiareport, κρίσιμο ρόλο σε αυτό έπαιξε η αντίδραση των επιβατών που εξεγέρθηκαν και ζητούσαν να κατέβει από το τρένο αμέσως.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας κατέληξαν με τη σειρά τους σε μία σαφώς λογική απόφαση: Πρακτικά αποδέχτηκαν την αντίδραση των επιβατών, οπότε ο ελεγκτής ζήτησε από τον 48χρονο Καμερουνέζο αρχικά να κάτσει κάτω και στη συνέχεια να βγει από το τρένο. Επίσης, καλέστηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Όπως δήλωσαν μάλιστα, φοβήθηκαν ότι ο μετανάστης θα λιντσάρονταν από τους τοπικούς εκπροσώπους της ελληνικής φιλοξενίας.

Δείτε το βίντεο:

Όταν φυσικά ο 48χρονος οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, διαπιστώθηκε ότι όχι απλά είναι υγιής, αλλά κι ότι έχει περάσει εδώ και μήνες τον κορωνοϊό. Αυτό φυσικά δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τα απίστευτα ντετεκτιβικά ένστικτα των επιβατών και των στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σε κάθε περίπτωση, μετά από ενέργειες του Δήμου Λαμιέων και του αντιδημάρχου του Παναγιώτη Στασινού, ο μετανάστης πήρε τα απαραίτητα εισιτήρια. Επίσης, ζητήθηκαν εξηγήσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το όλο συμβάν, το οποίο θύμιζε λιγότερο Φθιώτιδα το 2020 και περισσότερο Αλαμπάμα το 1953.

 

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του κ. Στασινού:

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι η Ελλάδα είναι μία «χώρα λευκών» όπου βίωσε και ρατσισμό, προφανώς κάποιοι καλοί άνθρωποι αποφάσισαν να μην αφήσουν το επιχείρημά του χωρίς στοιχεία.

Best of internet