Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, η Microsoft τρέχει να αγοράσει το Tik Tok για να το σώσει από τον Τραμπ

Η συνέχιση της ύπαρξης στις ΗΠΑ της δημοφιλούς εφαρμογής κρέμεται από την εμπορική συμφωνία που θέλει να κλείσει η Microsoft


THE NEWSROOM · 3 Αυγούστου 2020

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει εκεί έξω κάποιος που είχε προβλέψει ότι το 2020 ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ένας κολοσσός του software θα τσακώνονταν για το μέλλον του Tik Tok, όμως αυτό ακριβώς φαίνεται ότι γίνεται αυτή τη στιγμή. Για την ακρίβεια, η Microsoft προσπαθεί να εξαγοράσει την εφαρμογή που μας έδωσε τη σελίδα Σημαντικά ΤΙΚ ΤΟΚ από τον Ελλαδικό Χώρο από τους Κινέζους ιδιοκτήτες του, ώστε να το σώσει από την οργή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα το απαγορεύσει στις ΗΠΑ.

Όπως είπε ο CEO της Microsoft, Satya Nadella:

«Η Microsoft εκτιμά πλήρως τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών του προέδρου. Δεσμεύεται να αποκτήσει το TikTok με πλήρη αξιολόγηση της ασφαλείας και να παρέχει τα κατάλληλα οικονομικά οφέλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft τελικά δεν έβαλε τις διαπραγματεύσεις  με την Κινεζική Bytedance στον πάγο μετά τις δηλώσεις Τραμπ, όπως είχε αναφέρει η Wall Street Journal. Ο σκοπός της Microsoft είναι να εμφανίσει ένα σχέδιο εξαγοράς ως τις 15 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα αφορά τις επιχειρήσεις της Tik Tok σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά.

Το πρόβλημα με το Tik Tok, το οποίο έχει 100 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, υποτίθεται ότι είναι η πιθανή διαρροή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς τις Κινεζικές αρχές (και άρα τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας που τίθενται). Εκτός του ότι τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών στις ΗΠΑ διαρρέουν έτσι κι αλλιώς προς το Facebook και τους άλλους κολοσσούς, η Bytedance από τη μεριά της επιμένει ότι τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών είναι ήδη αποθηκευμένα σε servers με έδρα τις ΗΠΑ.

Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία τα αντίγραφα ασφαλείας αποθηκεύονται στη Σιγκαπούρη και άρα δεν απειλούνται από το αδιάκριτο βλέμμα των Κινεζικών αρχών. Η λογική βέβαια λέει ότι όλο αυτό έχει να κάνει πολύ με την εξελισσόμενη κόντρα ΗΠΑ – Κίνας και πολύ λιγότερο με το ίδιο το Tik Tok. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, είναι ένα «τεταμένο διεθνές πολιτικό περιβάλλον»:

«Ωστόσο, εμμένουμε στο όραμα της παγκοσμιοποίησης και συνεχίζουμε να αυξάνουμε τις επενδύσεις σε αγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, για να δημιουργήσουμε αξία για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.»

Ίσως αν δείξουμε αυτό στον Τραμπ να το ξανασκεφτεί:

 

 

Best of internet