Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον καλεί τους Βρετανούς να προσέξουν τη σιλουέτα τους

Αφού έκανε μαθήματα γυμναστικής από το γραφείο του, ο Βρετανός πρωθυπουργός προτρέπει τους πολίτες να αδυνατίσουν


THE NEWSROOM · 27 Ιουλίου 2020

Σε επίπεδα δραστηριότητας υψηλότερα κι από πριν την αρρώστια του φαίνεται πως έχει φτάσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι πριν λίγες βδομάδες, ο αρχηγός της Βρετανικής αγέλης είχε πέσει για push-ups μέσα στο γραφείο του κατά τη διάρκεια συνέντευξης:

Τώρα όμως μπορούμε να μιλήσουμε για ολική επαναφορά. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να γίνει άτυπη μασκότ για την εκστρατεία «Καλύτερη Υγεία» κυβέρνησής του, η οποία έχει σκοπό να μειώσει την παχυσαρκία στο νησί. Μερικά από τα σχετικά μέτρα θα είναι η απαγόρευση των διαφημίσεων fast food πριν τις 9 το βράδυ, η υποχρεωτική αναγραφή των θερμίδων στις συσκευασίες και η κατάργηση των προσφορών 1+1 στα τρόφιμα.

Ο ίδιος ο Μπόρις ανέλαβε το κάλεσμα των πολιτών σε μάχη με τα περιττά κιλά. Όπως είπε, η διδακτική (μάλλον, δηλαδή) εμπειρία με τον COVID-19 τον έχει σπρώξει να γίνει fit και μάλιστα έχει χάσει 6,3 κιλά. Κι αν δε μας πιστεύετε, τα λέει ίδιος σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Twitter:

«Ανέκαθεν ήθελα να χάσω βάρος, χρόνια και χρόνια, και όπως πολλοί άνθρωποι δίνω μάχη με το βάρος μου, έχω σκαμπανεβάσματα. Αλλά από τότε που ιάθηκα από την COVID-19, φροντίζω σταθερά την φυσική μου κατάσταση.

«Έχω χάσει τουλάχιστον 6,3 κιλά, αλλά όταν μπήκα στην εντατική, όταν ήμουν ειλικρινά άρρωστος, ήμουν υπέρβαρος. Ελπίζω ότι [η προτροπή] δεν είναι υπερβολικά αυστηρή ή υπερπροστατευτική.»

Δείτε το βίντεο:

Όπως είπε μάλιστα, όλα ξεκίνησαν από μία βόλτα με το σκύλο, όμως σιγά σιγά εξελίσσεται σε δρομέα. Παρακάτω βέβαια επισημαίνει ότι η προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει και το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας (το NHS) επειδή ο κόσμος θα αποφύγει κάμποσα προβλήματα υγείας αν προσέχει το βάρος. Τέτοιο ενδιαφέρον για το NHS  από έναν άνθρωπο που επέμενε να κάνει χειραψίες μέχρι και με χταπόδια είναι οπωσδήποτε πολύ συγκινητικό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το κόμμα του βάλλεται από παντού (1, 2, 3) για τις περικοπές που του έκανε στο Νρετανικό σύστημα υγείας.

Εμείς προς το παρόν ελπίζουμε να το εξελίξει και να επανέλθει με 10 συμβουλές για το ιδανικό beach body.

 

 

Best of internet