Quantcast
THE STREAM

«Δε θέλω καρναβάλια στην εκκλησία»: 74χρονη τρώει πόρτα από εκκλησία επειδή έβαλε μάσκα

Ένα μοναστήρι της εξωτικής Κοζάνης συνεχίζει να αντιστέκεται στα παγανιστικά μέτρα αυτοπροστασίας


THE NEWSROOM · 27 Ιουλίου 2020

Τη δική του ατομική σταυροφορία κατά της ιατρικής μάσκας ξεκίνησε ένας ιερέας στην Εορδαία Κοζάνης. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο kozanimedia.gr, το περιστατικό συνέβη στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας το πρωί της Κυριακής 26/7, όταν ο ιερομόναχος Ιγνάτιος διέκοψε τη λειτουργία για να dissάρει μία 74χρονη γυναίκα επειδή φορούσε μάσκα.

Το ζήτημα ήταν προφανώς το θράσος της να είναι η μόνη που φορούσε μάσκα – το ότι η ηλικία της την κατατάσσει στις ευπαθείς ομάδες προφανώς δεν έχει καμία σημασία.  Η λέξη που χρησιμοποίησε ο ιερέας για χαρακτηρίσει τη μάσκα ήταν «καρναβάλι»:

«Δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου!»

Την ίδια στάση ως προς τη μάσκα κράτησε και ο επίτροπος της εκκλησίας, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος δεν πήρε θέση και πιο συγκεκριμένα, δεν είπε τίποτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 74χρονη δεν έκανε πίσω και αρνήθηκε να βγει έξω. Το όλο σκηνικό ίσως έχει να κάνει με την “απόσχιση” της εν λόγω μονής από την Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας όπου ανήκει. Πιθανώς οι ντόπιοι μοναχοί να είναι πιο αντάρτες από την υποταγμένη πλειοψηφία.

Όπως είπε η κόρη της ηλικιωμένης μέσω Facebook:

«Σε αυτόν λοιπόν τον ”ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδώς και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας.

Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν… Μόνο ντροπή και θλίψη… Μεσαίωνας.»

Σε αυτόν λοιπόν τον "ιερέα" που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή…

Gepostet von στεργιανή γάκη am Sonntag, 26. Juli 2020

Η μητέρα της θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο πριν φορέσει τέτοια παγανιστικά σύμβολα στον Οίκο του Θεού.

 

.

Best of internet