Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, εκπαιδευτής διαπολιτισμικότητας σκυλόβρισε ρατσιστικά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι ρατσιστική χώρα και ο Κωνσταντίνος Καλέμης αποφάσισε να τον βοηθήσει να το αποδείξει


THE NEWSROOM · 24 Ιουλίου 2020

Ούτε 24 ώρες δεν άντεξαν οι δημοσιεύσεις κάποιου κ. Κωνσταντίνου Καλέμη πριν τις καταπιεί η αδηφάγος χούντα της πολιτικής ορθότητας. Όλα ξεκίνησαν όταν η γνωστή έγκριτη εφημερίδα Πρώτο Θέμα δημοσίευσε στο Twitter ένα άρθρο της για τις δηλώσεις που έκανε στο Bleacher Report ο υπεραθλητής Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Εκεί, ο Greek Freak ανέφερε το εξής:

«Η πρώτη φορά που είδα μαύρο άνδρα να οδηγεί αυτοκίνητο, ήταν στις ΗΠΑ. Ήμουν σοκαρισμένος, αναρωτιόμουν τι συμβαίνει εδώ. Με έκανε να αναρωτιέμαι αν η χώρα μου δίνει αρκετές ευκαιρίες σε όσους δεν είναι από εκεί, άρχισα να το σκέφτομαι αυτό. Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος. Πηγαίνεις σε πολλές γειτονιές και αντιμετωπίζεις αρκετή αρνητικότητα, ρατσισμό.

Οι γονείς μου έκαναν τρομερή δουλειά, πάλευαν για εμάς σε καθημερινή βάση. Μας παρείχαν όσα χρειαζόμασταν σαν οικογένεια ακόμη κι αν έπρεπε να πουλήσουν πράγματα στους δρόμους. Η φτώχεια μπορεί να σε ωθήσει στα όριά σου. Δεν είναι διασκεδαστικά, όμως στο τέλος της ημέρας πρέπει να το αποδεχθείς και αυτό κάναμε ως οικογένεια. Είχαμε ο ένας τον άλλο, κάναμε αυτό που έπρεπε.»

Ρατσισμός στην Ελλάδα μας; Δεν έχει ξανακουστεί ποτέ αυτό. Τι άλλο θα σκαρφιστούν πια οι πασίγνωστοι παίχτες του NBA για να τη συκοφαντήσουν;

«Οι γονείς μου ήταν παράνομοι, δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ένα διαβατήριο ή μια ελληνική ταυτότητα. Όταν είσαι παράνομος στην Ελλάδα, ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να απελαθείς. Ό,τι κι αν έκαναν οι γονείς μου, το έκαναν πολύ προσεκτικά. Όταν είσαι παράνομος, δεν θέλεις να περπατάς στον δρόμο η αστυνομία μπορεί να σε σταματήσει και να σε στείλει πίσω στη χώρα σου, μπορεί να μην ξαναδείς ποτέ τα παιδιά σου. Αν γύριζα από το σχολείο και δεν έβρισκα τη μητέρα μου, το μυαλό μου έτρεχε. Σκεφτόμουν που βρισκόταν, αναρωτιόμουν αν ήταν καλά εκείνη και ο πατέρας μου.

Πολλές φορές σκέφτηκα ότι θα απελαθούν οι γονείς μου, ευτυχώς αυτή η μέρα δεν ήρθε ποτέ. Σαν οικογένεια βάλαμε τους εαυτούς μας γύρω από ανθρώπους θετικούς, όπως ο ιδιοκτήτης ενός καφέ, ο κύριος Γιάννης. Ήταν δύσκολο και πάντα θα είναι δύσκολο να είσαι μαύρος σε μια χώρα λευκών, έρχονται στιγμές που αισθάνεσαι ότι δεν είσαι αυτός που πραγματικά είσαι. Εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία, πήγα σε ελληνικό σχολείο με τους φίλους μου, η Ελλάδα είναι όσα γνωρίζω. Δεν βγήκα ποτέ από εκείνη μέχρι τα 18 μου.»

Όπως καταλαβαίνετε, οι εξωφρενικοί ισχυρισμοί του Αντετοκούνμπο σηκώνουν όχι μία, αλλά πολλές απαντήσεις. Μία από αυτές ήταν και του κυρίου Καλέμη, ο οποίος σίγουρα ξέρει πολύ καλά τι είναι ρατσισμός και τι δεν είναι, γιατί εκτός από καθηγητής του ΕΚΠΑ και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης Κωνσταντίνος Καλέμης, ο εν λόγω ινστρούκτορας είναι επίσης και Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας (είχε τοποθετηθεί εκεί το 2017).

Αν μάλιστα κοιτάξει κανείς το LinkedIn του, θα δει ότι δηλώνει και Διαπολιτισμικός Εκπαιδευτής στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Δεν ξέρει αυτός από διαπολιτισμικότητα;

To show ξεκίνησε κάτω από το αρχικό tweet της εφημερίδας:

Εκεί ο κ. καθηγητής παρέδωσε ένα ταχύρυθμο σεμινάριο διαπολιτισμικότητας, τόσο κατά του αχάριστου Αντετοκούνμπο:

Όσο και κατά των υποστηρικτών του, με πλούσιο πάντα λεξιλόγιο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή, μεταξύ άλλων του απάντησε η Άντζυ Σαμίου:

Δυστυχώς, το χέρι της πολιτικής ορθότητας φτάνει πολύ μακριά. Μετά την ανθελληνική κατακραυγή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι ο κ. Καλέμης απομακρύνεται από το πόστο του (και υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο κ. Καλέμης είχε τοποθετηθεί εκεί επί της προηγούμενης κυβέρνησης):

Το ίδιο το προφίλ του φαίνεται να έχει καταλήξει στην μαύρη τρύπα του ίντερνετ, όχι όμως πριν διατηρηθούν οι καλύτερες στιγμές του (1, 2). Έτσι όπως πάμε, σε λίγο θα περνάει έτσι στο ντούκου η δήλωση ότι η Ελλάδα είναι ρατσιστική χώρα.

Best of internet