Quantcast
THE STREAM

«Ο bro αγκώνας είναι γελοίος»: Ο Δ. Κουτσούμπας ρίχνει κορωνοάκυρο στον Κ. Μητσοτάκη

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δεν ψήθηκε να συμμετάσχει στην αγαπημένη χειρονομία του πρωθυπουργού και αυτό πέρασε και στον κόσμο


THE NEWSROOM · 24 Ιουλίου 2020

Σχεδόν 5 μήνες έχουν περάσει από τότε που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εισήγαγε στην συλλογική μας συνείδηση τον bro αγκώνα για υγειονομικούς λόγους. Η αρχή είχε γίνει με έναν random Ευρωπαίο τραπεζίτη, όμως εντέλει η χειρονομία έμεινε μαζί μας για καιρό:

Και πως να μη μείνει, αν κρίνουμε από τη χαρά του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν την εκτελεί:

Η εξέλιξη της συγκεκριμένης χειρονομίας δεν άργησε πολύ. Μία βδομάδα αργότερα, ένας δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ έκανε κάτι σαν ποδοφίλημα με τον Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομο. Δεν έχουμε ιδέα αν το ορθόδοξο τελετουργικό προβλέπει κάτι τέτοιο, αν και ο κορωνοϊός αποδείχθηκε τελικά πολύ πειστικός στα θεολογικά ζητήματα:

Η εξάσκηση της συγκεκριμένης χειρονομίας συνεχίστηκε κανονικά τους επόμενους μήνες και οι αγκώνες αγγίζονταν όμορφα κι ωραία, μέχρι που ήρθε η ώρα του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο κ. Κουτσούμπας ήταν ο προτελευταίος στη σειρά των πολιτικών αρχηγών που θα συναντιόνταν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ενημέρωσε τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά (για κάποιο περίεργο λόγο, δεν άφησε τον ρόλο αυτό στους τουιτεράδες).

Στην αρχή της συνάντησης, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να του κάνει elbow bump, κάτι που έκανε με επιτυχία με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά. Ο γγ του ΚΚΕ όμως δεν φάνηκε να ψήνεται, με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να το γυρίσει στο χιουμοράκι:

«Δεν είναι ένδειξη καπιταλιστικής οικειότητας η αγκωνιά.»

Ούτε αυτό όμως κατάφερε να τουμπάρει τον αδέκαστο γγ, ο οποίος του είπε ευγενικά ότι η κίνησή του είναι γελοία:

«Είναι γελοία λιγάκι η αγκωνιά. Είναι προτιμότερο να μιλάει ο άλλος κοιτάζοντας τον άλλον στα μάτια.»

Δείτε το βίντεο:

Είναι προφανές ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζητάει εξηγήσεις:

Best of internet