Quantcast
THE STREAM

Η Airbnb ζητά από το κοινό δωρεές βοήθειας για τους hosts, τρώει βραχυχρόνια μπινελίκια

Οι κάρτες καλοσύνης που δημιούργησε ο κολοσσός της βραχυχρόνιας μίσθωσης μπορούν να συνδυαστούν με χρηματικό δωράκι


THE NEWSROOM · 15 Ιουλίου 2020

Την πιο «καλή ιδέα αφεντικό» από όλες τις «καλή ιδέα αφεντικό» ιδέες φαίνεται πως σκαρφίστηκε η Airbnb. Ο κολοσσός της βραχυχρόνιας μίσθωσης πολύ πρόσφατα άρχισε να επανέρχεται από τις αβυσσαλέες επιδόσεις των μηνών της καραντίνας, οπότε είπε όχι απλά να το γιορτάσει, αλλά να ζητήσει και τη συμμετοχή των πελατών του.

Για την ακρίβεια, τo Airbnb ζητά την βοήθεια των πελατών του (εννοώντας αυτούς που απλά θέλουν να μείνουν κάπου) ώστε να ενισχύσει κάποιους άλλους πελάτες (εννοώντας αυτούς που βάζουν τα καταλύματά τους στην πλατφόρμα). Η ενίσχυση αυτή θα γίνει μέσω εθελοντικών «καρτών καλοσύνης», στις οποίες οι πρώην φιλοξενούμενοι θα συνδυάζουν γλυκά λόγια προς τους πρώην οικοδεσπότες τους με ακόμη πιο γλυκά φράγκα.

Η ίδια η Airbnb διαβεβαιώνει ότι το 100% των χρηματικών συνεισφορών θα πάει στους hosts, οι οποίοι της την πέφτουν έντονα τους τελευταίους μήνες για την επίδοσή της στο να τους ενισχύσει οικονομικά όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις μαζικές ακυρώσεις που προκάλεσε ο κορωνοϊός (hint: δεν τα πήγε και πολύ καλά). Όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Airbnb στο Business Insider:

«Στο πνεύμα της αναζωογόνησης των συνδέσεων, αναπτύξαμε μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους επισκέπτες να στέλνουν ψηφιακές κάρτες με μηνύματα υποστήριξης και ενθάρρυνσης σε οικοδεσπότες που παρείχαν εξαιρετική φιλοξενία. Εάν το επιθυμούν, οι επισκέπτες έχουν την επιλογή να προσθέσουν μια εθελοντική οικονομική συνεισφορά

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, αρκετοί χρήστες δεν φαίνονται ιδιαίτερα συνεπαρμένοι με αυτή την προοπτική. Η έλλειψη ενθουσιασμού ίσως να συνδέεται κάπως με το status αρκετών hosts: Όπως αναφέρει και πάλι το Business Insider επικαλούμενο στοιχεία του AirDNA, το 1/3 των hosts παγκοσμίως δεν είναι μικροϊδιοκτήτες που νοικιάζουν ένα δωμάτιο ή έστω ένα έξτρα σπίτι, αλλά διαθέτουν πάνω από 25 ιδιοκτησίες.

Με τούτα και με κείνα, η υποδοχή της πρωτοβουλίας από τα social media είναι κάπως έτσι:

Περιμένουμε τις πάντα ψύχραιμες αντιδράσεις από τα αγαπημένα μας group των Ελλήνων hosts.

Best of internet