Quantcast
THE STREAM

Ο Δήμος Αθηναίων ξηλώνει τα παγκάκια από πλατεία για να φύγουν οι πρόσφυγες που κάθονταν εκεί

Οι πληροφορίες ότι στη θέση τους θα μπουν ζαρντινιέρες σε σχήμα κονσέρβας ελέγχονται ως ανακριβείς


THE NEWSROOM · 9 Ιουλίου 2020

Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι να ξέρουμε να εντοπίζουμε τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας. Αν ξέρουμε ποια είναι, τότε μπορούμε να τα λύσουμε και στην περίπτωση του Δήμου Αθηναίων κατάφερε να κάνει και τα δύο μαζί – και μάλιστα με τον πιο ριζικό τρόπο.

Εδώ και βδομάδες, πρόσφυγες συγκεντρώνονται στην πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας. Προφανώς μαζεύονται και πολύ συχνά διανυκτερεύουν εκεί καθαρά επειδή αυτό είναι το χόμπι τους και όχι επειδή ήρθαν από τη Μόρια μέσα στον περασμένο μήνα ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αλλά χωρίς λεφτά και στέγη ή πετάχτηκαν έξω από “δομές” χωρίς κανένα πλάνο για το τι να κάνουν στη συνέχεια.

Κάθε τόσο πέφτει κι ένα ασφαλώς ευγενικό ντου της Αστυνομίας, γιατί η Αστυνομία είναι ως γνωστόν η λύση για κάθε πρόβλημα αυτής της χώρας:

Όμως για κάποιο ανεξήγητο λόγο οι πρόσφυγες δεν εξαφανίζονται, ακόμη και μετά τα νυχτερινά raid στην πλατεία. Έτσι, η λύση βρέθηκε από κάποιο τζιμάνι του Δήμου Αθηναίων: Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Δήμος Αθηναίων άκουσε αυτό που ήταν «αίτημα περιοίκων» και ξήλωσε τα παγκάκια, ώστε να μην μπορούν να κάθονται οι πρόσφυγες. Γιατί αν δεν μπορούν να κάθονται σε παγκάκια, θα φύγουν και αν φύγουν από εκεί, δεν θα υπάρχουν άνθρωποι χωρίς στέγη και λεφτά προς τους οποίους η χώρα έχει υποχρεώσεις σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία. Δεν είναι λογικό;

Όπως αναφέρει η εφημερίδα:

Ο Δήμος Αθηναίων το βράδυ της Δευτέρας ξήλωσε από την πλατεία τα παγκάκια «έπειτα από αίτημα περιοίκων για να μη μένει κόσμος στην πλατεία». Ωστόσο περίοικοι τονίζουν ότι «οι πρόσφυγες κάθονται κάτω, δεν παίζουν ρόλο τα παγκάκια» και ζητούν να δοθεί επιτέλους λύση.

Το επόμενο βήμα για το Δήμο είναι να ακούσει κι αυτούς τους “περίοικους” που λένε ότι αυτό με τα παγκάκια δεν βοήθησε γιατί οι πρόσφυγες κάθονται κάτω και να ξηλώσει ολόκληρη την πλατεία, ώστε να λυθεί μία και καλή το πρόβλημα.

Best of internet