Quantcast
THE STREAM

Με λύρες και λαούτα υποδέχτηκαν τα πρώτα ζουμπουρλούδικα τουριστάκια στο Ηράκλειο Κρήτης

Η άφιξη των πρώτων ξένων τουριστών στην Κρήτη γιορτάστηκε μεγαλοπρεπώς (οκ, περίπου)


THE NEWSROOM · 1 Ιουλίου 2020

Καλώς τα τουριστάκια τα ζουμπουρλούδικα φαίνεται πως ήταν το mood στο Ηράκλειο Κρήτης την πρώτη μέρα του Ιουλίου. Το αεροδρόμιο της μεγαλύτερης πόλης της Κρήτης (το οποίο είναι το δεύτερο σε αφίξεις αεροδρόμιο της χώρας) υποδέχτηκε σήμερα το πρώτο αεροπλάνο με τουρίστες, το οποίο είχε 167 επιβάτες και ήρθε από την Τσεχία.

Και όταν λέμε υποδέχτηκε, εννοούμε ότι έγινε κανονική τελετή υποδοχής, στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Λαμπρινός: Εκτός από την αψίδα από νερά που είχε γίνει και στο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα, το show στο Ηράκλειο περιλάμβανε και παραδοσιακή μουσική με λύρες και λαούτα, όπως και τραγούδι από ντόπιους μουσικούς, ώστε μόνο οι κωφάλαλοι να μην καταλάβουν ότι έχουμε επανέλθει στην τουριστική περίοδο.

Το πρώτο αεροπλάνο δεν θα νιώθει μόνο του, καθώς σήμερα θα φτάσουν στο Ηράκλειο κάπου 40 πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία και Πολωνία. Αυτές θα φέρουν περίπου 4000 τουρίστες, οι οποίοι θα είναι οι πρωτοπόροι της φετινής τουριστικής σεζόν, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Πλιάκα. Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας, κάθε μέρα θα παίρνονται κάπου 800 δείγματα από τους τουρίστες, τα οποία θα ελέγχονται για κορωνοϊό, ενώ στην δε πρώτη πτήση έγιναν 20 έλεγχοι.

Όπως είπε ο κ. Πλιάκας:

«Ξεκινάει δυναμικά ο τουρισμός στην Κρήτη. Το ενθαρρυντικό είναι ότι όλες οι πτήσεις είναι γεμάτες, γίνονται κανονικά οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που πρέπει να γίνονται με τον κωδικό που πρέπει να έχει ο κάθε επιβάτης.

Υπάρχουν κάποια προβλήματα τώρα στην αρχή, γιατί κάποιοι δεν έχουν τον κωδικό στο κινητό τους αλλά σε χαρτί, αλλά αυτά είναι μικρά ζητήματα που θα λύσουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τη διαδικασία που προχωράει.»

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο:

ΙΝΤΙΜΕ

INTIME

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο δεν είχε μόνο λυράρηδες σήμερα. Είχε και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ήταν εκεί λόγω κινητοποίησης των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι διαμαρτύρονται επειδή δεν έχει υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας με τους ιδιοκτήτες.

Σε κάθε περίπτωση, ακούτε κι εσείς να παίζει το Astronomia αλλά σε διασκευή με λύρα;

 

Best of internet