Quantcast
THE STREAM

Βρετανικό σχολείο ζητά από 13χρονα περιγράψουν πως θα γούσταραν την κηδεία τους, επειδή είναι 2020

Άλλες χρονιά η εργασία μπορεί να απαιτούσε να περιγράψεις το ιδανικό επάγγελμα για σένα, αλλά το μέλλον μας τελείωσε


THE NEWSROOM · 24 Ιουνίου 2020

Το πιο 2020 θέμα για εργασία από όλα αποφάσισε να δώσει στους 13χρονους μαθητές του ένα σχολείο στην Αγγλία. Αυτό είναι το Καθολικό Σχολείο του St.Paul στο Λέστερ, το οποίο ζήτησε από τα 13χρονα να περιγράψουν το πως θα γούσταραν να είναι η κηδεία τους.

Για να γίνει μάλιστα ακόμη πιο σουρεάλ η φάση, η συγκεκριμένη εργασία ορίστηκε από καθηγητή θρησκευτικών σπουδών. Το εν λόγω πρότζεκτ είχε τη μορφή της φόρμας με αρκετές διαφορετικές ερωτήσεις, στις οποίες οι μαθητές θα έπρεπε να απαντήσουν ποιο είναι το αγαπημένο τους μουσικό κομμάτι, να ορίσουν τα ρούχα και τα λουλούδια της επιλογής τους και να αναφέρουν το πιο ταιριαστό για το γούστο τους στιλ φέρετρου. Α, επίσης να επιλέξουν αν τους ψήνει πιο πολύ η αποτέφρωση (no pun intended) ή η ταφή.

Δυστυχώς, η άκρως ταιριαστή με την τρέχουσα χρονιά εργασία έφτασε στα χέρια της μητέρας ενός μαθητή, της Τζέμα Μάρστον. Η κ. Μάρστον δεν φάνηκε να καταλαβαίνει την επικαιρότητα του θέματος, με αποτέλεσμα να ανεβάσει την προαναφερθείσα φόρμα στο Facebook με το εξής σχόλιο:

«Υπάρχει κάποιος άλλος που πιστεύει ότι το να βάζουν τα παιδιά να να προγραμματίσουν τη δική τους κηδεία είναι λίγο υπερβολικό; Ή μόνο εγώ το βλέπω έτσι;»

Δυστυχώς είχε πολλούς ομοϊδεάτες. Όπως είπε κάποιος:

«Αυτό είναι αηδιαστικό, ειδικά δε κατά τη διάρκεια πανδημίας όπου βλέπουμε να πεθαίνουν ανά χιλιάδες.»

Ακόμη και οι πιο ώριμοι άνθρωποι δεν φάνηκαν να είναι αρκετά ώριμοι:

«Ναι, τα παιδιά πρέπει να αρχίσουν να κατανοούν τον θάνατο, αλλά τουλάχιστον να το συζητήσουν πρώτα με τους γονείς!»

Με τούτα και με κείνα, το σχολείο αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει. Έτσι ζήτησε συγγνώμη από την Τζέμα Μάρστον, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η εργασία στάλθηκε «κατά λάθος»

Η αλήθεια είναι ότι άμα είναι να πεθάνουμε όλοι έτσι κι αλλιώς, καλύτερα να το έχουμε συζητήσει πρώτα με τους γονείς μου.

Best of internet