Quantcast
THE STREAM

Σύντομα θα μάθουμε το κόστος των media skills του Μένιου Φουρθιώτη, δήλωσε ο υπ. Επικρατείας

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη, οι λεπτομέρειες για τα κονδύλια μπορεί να αποκαλυφθούν και μέσα στη βδομάδα


THE NEWSROOM · 24 Ιουνίου 2020

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι του χρόνου τελικά για να μάθουμε πόσο κοστίζει το media expertise του Μένιου Φουρθιώτη. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χτες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τα αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα 20 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στα ΜΜΕ για τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς» θα δοθούν πολύ σύντομα στη δημοσιότητα.

Όπως είπε μιλώντας στη Βουλή:

«Είναι αυτονόητο ότι τα ποσά που δόθηκαν και που ήταν εξαιρετικά αναγκαία και κρίσιμα για την παρακίνηση των πολιτών να μείνουν στο σπίτι για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας, θα δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα.

Η χρονική υστέρηση που υπήρξε ως προς τη δημοσιοποίηση τους οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται επεξεργασία από το υπουργείο Οικονομικών όλων των εκταμιεύσεων και μόλις ολοκληρωθεί θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση.»

Για την ακρίβεια μπορεί να το μάθουμε μέχρι το τέλος της βδομάδας, με βάση τα όσα είπε σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Μέχρι πρόσφατα, το μόνο που γνωρίζαμε είναι το ποια ΜΜΕ πήραν έστω κάποιο κονδύλι για να συμμετάσχουν στην ενημέρωση του κοινού για την πανδημία – το ύψος των κονδυλίων όμως ήταν άγνωστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Vouliwatch κατέθεσε χτες επίσημο αίτημα να αποκαλυφθεί η αναλυτική λίστα με τα χρήματα.

Για την ιστορία, αυτό ήταν ένα από τα δύο sites του Μένιου Φουρθιώτη. Αν μη τι άλλο, φαίνεται πρόσφορος τόπος για να ενημερωθεί κανείς για μία σειρά από πράγματα – το ότι δείχνει να φτιάχτηκε σε ένα βράδυ το κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό κατά τη γνώμη μας:

Ενδιαφέρον θα έχει επίσης να δούμε το ποιος θα σηκώσει την καυτή πατάτα της ευθύνης, αν προκύψει κάτι αμήχανο: Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έδωσε το έργο του σχεδιασμού της καμπάνιας και της κατανομής των κονδυλίων με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Initiative Media.

Όχι ότι το να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν (τουλάχιστον) 5 τοπικά μέσα ονόματι «Μαχητής» είναι λίγο:

Όλα αυτά ήταν αναμφίβολα πολύ ενδιαφέροντα και υπό ΚΣ εμείς θα εμπιστευόμασταν τυφλά την κυβέρνηση. Όταν όμως ξέρουμε ότι στη λίστα υπάρχουν blogs συμφερόντων του αγαπημένου μας άνκορμαν, τότε σίγουρα θέλουμε να μάθουμε πόσο αξίζει κάτι τέτοιο.

Στο κάτω κάτω, μπορεί να θέλουμε κι εμείς να τρέξουμε μία media καμπάνια, να μην ξέρουμε τι παίζει;

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Best of internet