Quantcast
THE STREAM

Το μνημείο του Αγνώστου Μακεδονομάχου κοσμεί από χτες ένα famous χωριό των Πρεσπών

Χτες έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός οβελίσκου προς τιμήν του αγώνα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών


THE NEWSROOM · 18 Ιουνίου 2020

Είτε νίκησε είτε ηττήθηκε, κάθε τίμιος αγώνας χρειάζεται τα μνημεία του και ο (πρόσφατος) Μακεδονικός Αγώνας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Πέραν όλων των άλλων, ο εν λόγω αγώνας εξαρχής βάλλεται από το κακό χιούμορ (για παράδειγμα, εδώ, εδώ , εδώ, εδώ κι εδώ) διάφορων απάτριδων ή/και πρακτόρων της Νέας Τάξης, οπότε ένα ωραίο μνημειάκι μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.

Πολλοί μπορεί να το σκέφτηκαν, όμως μόνο μία παρέα πατριωτών από τη Δράμα (οι οποίοι ονομάζονται «Μακεδόνες Δραμινοί», ώστε να μην υπάρξει σύγχυση με κάποια άλλη Δράμα ή έστω κάποιο άλλο δράμα) το έκανε πράξη. Από χτες το απόγευμα της 17ης Ιουνίου 2020, ένας αρχαιοπρεπής (εννοώντας την αρχαία Αίγυπτο) οβελίσκος κοσμεί με την παρουσία του το χωριό Πισοδέρι του Δήμου Πρεσπών στη Φλώρινα.

Το Πισοδέρι είναι φυσικά το χωριό κοντά στο σημείο όπου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ υπέγραψαν την περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών, μέσω της οποίας η Μακεδονία μας εισήχθη στο Airbnb. Επίσης, ο Κοτζιάς ντύθηκε Ιντιάνα Τζόουνς:

Ο θρυλικός μακεδονολόγος Ιντιάνα Κοτζιόουνς

Εκτός από τα γυαλιστερά χαμόγελα των πολιτικών ηγετών, η 17η Ιουνίου 2018 (για την οποία έχουμε γράψει εκτενώς εδώ) είχε επίσης συγκρούσεις των Μακεδονομάχων με τα ΜΑΤ:

Αυτός ο πραγματικά αρχαιοελληνικός χαιρετισμός

Αλλά και διάφορα ινσταλέισον:

Αυτά τα φυτά που έχουν ρίζες χιλιετιών Ελληνισμού

Δεδομένου ότι υπήρξε θέατρο μίας τέτοιας εποποιίας, ήταν προφανές ότι το μνημείο θα έμπαινε στο Πισοδέρι. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν ακριβώς δύο χρόνια μετά τα μεγάλα γεγονότα του 2018:

2 χρόνια μετά ξανά εδώ και η συγκίνηση είναι μεγάλη 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷Σήμερα 17 Ιουνίου 2020 Ημέρα Αντίστασης και Αγώνα κατά…

Gepostet von Δημητρης Αργυρακης am Mittwoch, 17. Juni 2020

Η λαμπρή τελετή μαγνητοσκοπήθηκε για να μείνει αξέχαστη:

Gepostet von Δημητρης Αργυρακης am Mittwoch, 17. Juni 2020

Gepostet von Δημητρης Αργυρακης am Mittwoch, 17. Juni 2020

Η τελική έμπροσθεν όψη του μνημείου είναι η παρακάτω. Το concept παραπέμπει σε μνημείο του Αγνώστου Μακεδονομάχου, αλλά φτιαγμένο στο MS Paint:

Ενώ η όπισθεν είναι αυτή. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει άφθονη πληροφορία για όποιον ενδιαφέρεται για τους χορηγούς του μνημείου:

Οι δε χορηγοί που κλέβουν την παράσταση είναι αναμφίβολα ο Κάλβιν Τικλ από τη Γουίνιπεγκ του Καναδά (κάτι που κάνει το όλο σκηνικό να θυμίζει έντονα South Park), ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Δασοκτημόνων Πισοδερίου που μοιάζει βγαλμένος από τη μακεδονική διασκευή του Holy Grail των Monty Python. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δύο ανώνυμοι χορηγοί από τον Καναδά και την Αυστραλία.

Θα μπορούσαμε να πούμε δηλαδή ότι εκτός από το μνημείο των Αγνώστων Μακεδονομάχων, πρόκειται και για το μνημείο των Αγνώστων Χορηγών.

 

Best of internet