Quantcast
THE STREAM

Μποτιλιάρισμα χαράς προκαλεί στο Ίντερνετ ο νέος Γύρος του Κέντρου σε 80 ημέρες

Η δεύτερη μέρα λειτουργίας των μέτρων για το κέντρο της Αθήνας ήταν τόσο επιτυχημένη όσο και η πρώτη


THE NEWSROOM · 16 Ιουνίου 2020

Κάθε αρχή και δύσκολη, λέει ο λαός, οπότε πως θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα για τον Mεγάλο Περίπατο του Πέτρου του Κώστα Μπακογιάννη; Ο κόσμος προφανώς δυσκολεύεται να κατανοήσει ότι ο μοναδικός τρόπος για να εκτιμήσεις τις ομορφιές του κέντρου της Αθήνας είναι να κινείσαι σαν συνταξιούχο σαλιγκάρι, κάτι που επετεύχθη με άψογο στιλ χτες.

Όπως φαίνεται από την live καταγραφή της κίνησης που έκανε χτες (πρώτη μέρα της εφαρμογής του νέου σχεδίου) το Google Maps, ο περίπατος ήταν τόσο μεγάλος που έφτανε από το ύψος της Νέας Σμύρνης στην Λεωφόρο Συγγρού και φτάνει έως και την στάση του μετρό στην Πανεπιστημίου:

Αλλά και σήμερα:

Ή αυτό εδώ το βίντεο από το Instagram (!) του ΣΚΑΙ:

Κατανόηση αυτού του μεγαλείου από τον κόσμο όμως δεν υπάρχει, όπως είπαμε. Oπότε έχει βαλθεί από χτες να γεμίζει τα social media με διάφορα σκωπτικά σχόλια αμφιβόλου ποιότητας:

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ

Gepostet von Kwstas Arvaniths am Dienstag, 16. Juni 2020

Τελικά ο δήμαρχος έκανε χτες μία δημοσίευση στο Facebook, όπου ζητά την ανοχή των οδηγών και παρέχει εναλλακτικές διαδρομές. Εμείς βεβαίως και συμφωνούμε με τον δήμαρχο ότι η παροχή εναλλακτικών διαδρομών, όπως τις ξέρει κάθε ταξιτζής σέβεται τον εαυτό του, μπορεί μια χαρούλα να αντικαταστήσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο για την κυκλοφορία στο κέντρο μίας πόλης (πέντε) εκατομμυρίων μαζί με αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών (σε μία εποχή όπου δεν μπορούμε έτσι κι αλλιώς να συνωστιζόμαστε μέσα στα ΜΜΜ επειδή κάπου εκεί στο βάθος, υπάρχει ένας μικρός κορωνοϊούλης).

Ο Μεγάλος Περίπατος ξεκίνησε για να αποδώσει ελεύθερο χώρο. Για να αλλάξει την καθημερινότητα και να μας δώσει καλύτερη…

Gepostet von Κώστας Μπακογιάννης am Montag, 15. Juni 2020

Ένα ποδήλατο, καλή καρδιά και πίστη σε σένα Δήμαρχε, αυτά θα σώσουν την Αθήνα:

Best of internet