Quantcast
THE STREAM

Ο Μένιος Φουρθιώτης ήταν το μυστικό όπλο της media καμπάνιας για τον κορωνοϊό

Λύθηκαν οι απορίες μας για την τεράστια επιτυχία των ενημερωτικών εκστρατειών «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς»


THE NEWSROOM · 11 Ιουνίου 2020

Το αλφαβητάρι των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης παρουσίασε χτες στο πανελλήνιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Μιλάμε φυσικά για τη λίστα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που χρηματοδοτήθηκαν για να συμβάλλουν στις δύο μεγάλες καμπάνιες για τον κορωνοϊό: Την «Μένουμε Σπίτι» και την «Μένουμε Ασφαλείς».

Γιατί μπορεί ως τώρα να είχαμε μεγάλες απορίες για το πως ακριβώς κατανεμήθηκαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τώρα όχι μόνο μας λύθηκαν, αλλά μάθαμε και πράγματα που δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε. Θα χρειαστεί βέβαια ένα περιμένουμε έναν χρόνο ακόμη για τα ακριβή ποσά, καθώς το νομικό πλαίσιο για τον απολογισμό της διανομής της κρατικής διαφήμισης επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Το σημαντικό όμως είναι ότι πλέον ξέρουμε ποιες εφημερίδες, ιστοσελίδες, ραδιοφωνικοί σταθμοί και κανάλια ήταν οι πυλώνες της καμπάνιας για τον κορωνοϊό (η λίστα είναι αναρτημένη ΕΔΩ). Αυτό είναι που μας επιτρέπει να κάνουμε λίγη πατριδογνωσία, όπως αυτό Σερραίικο έντυπο:

Ή αυτό το Θεσπρωτικό journal:

«Οκ αυτά είναι τα ΜΜΕ στην επαρχία, σόρι κιόλας που δεν παίζουν Kalamata Times» θα μας πείτε και θα έχετε δίκιο, αν και οι 5 διαφορετικοί «Μαχητές» (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Γρεβενά, Κιλκίς, Ξάνθη) είναι σίγουρα αξιοσημείωτοι:

Τα ωραία ξεκινάνε όταν πάμε στις ιστοσελίδες και στα blogs (όπου συμπεριλαμβάνονται και εγχειρήματα ακόμη εκτός του Μητρώου Ηλεκτρονικών ΜΜΕ, δηλαδή χωρίς γνωστό ιδιοκτήτη). Κάπως έτσι ανακαλύφθηκαν sites που δεν ανοίγουν καν, όπως το meapospi.gr:

Αξίζει να σημειωθεί ότι δοκιμάσαμε και το meapopsi.gr, σε περίπτωση που είχε γίνει τυπογραφικό λάθος:

Δεν πρέπει να είμαστε προκατειλημμένοι όμως, είναι πολύ πιθανόν το site να κουράστηκε από την υπερβολικά πολλή εξυπηρέτηση του κοινού. Πιο ενδιαφέροντα είναι τα πράγματα όσον αφορά το menta.gr: Όπως διαπίστωσε το Infowar, το menta.gr δεν ανοίγει μεν, όμως πωλείται δε για 4900 ευρώ.

Mία πολύ ενδιαφέρουσα προσφορά αν είστε βιομήχανος μέντας:

Μία άλλη ενδιαφέρουσα διαπίστωση του Infowar είναι ότι ο ναός της μέντας δεν φαίνεται να υπάρχει καν από το 2016 και μετά:

 

Ούτε η ελληνορθοδοξία θα μπορούσε φυσικά να μείνει παραπονεμένη:

Ακόμη κι αν δεν ψηνόταν ακριβώς με τα μέτρα προστασίας, είναι καλό να υπάρχει πολυφωνία:

Καμία ιστορία όμως δεν είναι αρκετά καλή αν δεν περιλαμβάνει το απόλυτο τοτέμ της ελληνικής ενημέρωσης: Τον Μένιο Φουρθιώτη. Προς ανακούφιση όλων μας, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο παρουσιαστής της καρδιάς μας συμμετέχει στη λίστα όχι με ένα, αλλά με δύο blogs:

Για το δεύτερο, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια:

Σχετικά με το πρώτο,  σύμφωνα με το Documento, ο ίδιος ο mediaρχης επιβεβαίωσε ότι το protieidisi (το οποίο δεν είναι καν site, αλλά blog) ανήκει στον Party FM 104. Το οποίο εμφανίζει να έχει κάποια κυκλική σχέση με τo παραπάνω blog:

Α ναι, επίσης ο Party FM φαίνεται να ανήκει στον Μένιο Φουρθιώτη, αν και υπήρχαν αναφορές ότι σκεφτόταν να τον πουλήσει. Αν μη τι άλλο, το protieidisi πάντως φαίνεται ότι αξίζει το όνομά του γιατί οι πρώτες ειδήσεις μπήκαν στο μπλογκ μόλις χτες: To ίδιο το μπλογκ προφίλ (τώρα είναι hidden) πίσω από το site ανέφερε σαν ημερομηνία ίδρυσης τον Μάιο του 2020, δηλαδή με το βέλτιστο δυνατό timing για την καμπάνια:

Όμως από χτες το μπλογκ περιέχει ειδήσεις που φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Πέρασε ο Μένιος Φουρθιώτης το βράδυ του γεμίζοντας ένα άδειο μπλογκ με μεταχρονολογημένες ειδήσεις;

Εμείς από την πλευρά μας πάντα ξέραμε ότι ο Μένιος μας είναι πίσω από την τεράστια επιτυχία της χώρας μας με τον κορωνοϊό.

Best of internet