Quantcast
THE STREAM

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ασπάζεται τον κομμουνισμό, ξεκινά beef με Πορτοσάλτε, πάει σε πάρτι αγάλματος

Πόσα πράγματα μπορεί να συμβούν μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;


THE NEWSROOM · 9 Ιουνίου 2020

Είναι δυνατόν να συνδεθούν σε μία πολιτική συζήτηση ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, και ένα μπιτσόμπαρο στη Μύκονο; Μέχρι χτες μπορεί να φαινόταν αδύνατο, όμως στην Ελλάδα του 2020 όλα είναι δυνατά.

Ας ξεκινήσουμε από το πιο βασικό: Την ίδια στιγμή που μία σειρά από χώρες αποφασίζουν ότι κάποια αγάλματα συγκεκριμένων ιστορικών προσωπικοτήτων τους χαλάνε το φενγκ σούι, ο Πειραιάς απέκτησε το δικό του άγαλμα του Κωνσταντίνου ΙΑ’ Δραγάτση Παλαιολόγου, ως δωρεά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ).

Ένα άγαλμα του αυτοκράτορα – άγαλμα (πρόκειται ασφαλώς για ένα Βυζαντινό inception) δε θα μπορούσε να τοποθετηθεί χωρίς την απαραίτητη φιέστα. Πριν φτάσουμε όμως στο μεγάλο happening που έγινε έξω από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, πρέπει να περάσουμε από το κομβικό ζήτημα του μπιτσόμπαρου στη Μύκονο.

Αυτό είναι ένα γνωστό μπιτσόμπαρο στην παραλία Φτελιά, το οποίο έφαγε λουκέτο 60 ημερών και πρόστιμο 20 χιλιάρικα επειδή την είδε τελείως 2019 (αν όχι 1999) και έστησε στο χώρο του ένα τεράστιο πάρτι στην άμμο με συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων. Η αλήθεια είναι ότι αν μη τι άλλο, το παρακάτω θέαμα μας έκανε να ξεχάσουμε σε ποια χρονιά είμαστε.

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

« Δεν πρέπει να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν ότι είναι εκτός νόμου. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία.»

Μέχρι και ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η Μύκονος την έχει δει τελείως outlaw:

«Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ.

Ήταν σαν να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω. Αυτή θα είναι η συντομότερη οδός προς την απόλυτη καταστροφή μας.»

Φυσικά, μία τέτοια τιμωρία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Οι πρώτοι που τα πήραν στο κρανίο είναι προφανώς οι επιχειρηματίες της Μυκόνου που απείλησαν ότι μπορεί να φτάσουν μέχρι και την απεργία, όμως δεν ήταν οι μόνοι.

Ο γνωστός φιλάνθρωπος και δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να ξεσπαθώσει ενάντια στους Ερυθρούς Χμέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχουν το θράσος να φρενάρουν την οικονομία λόγω μίας τιποτένιας πανδημίας.

Όπως είπε, μόνο ένας κομμουνιστής και μία κυβέρνηση τύπου Κίνας θα έκλεινε τη Μύκονο για δύο μήνες:

Τον ρώτησε και ο ίδιος μάλιστα για το θέμα χτες το πρωί της Δευτέρας 8 Ιουνίου, με αποτέλεσμα τα δύο φιλαράκια σχεδόν να τσακωθούν επειδή ο ένας αποφάσισε να γίνει κομμουνιστής:

Θέλοντας προφανώς να αποτινάξει κάθε κατηγορία περί κομμουνισμού, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να πλουτίσει το πρόγραμμά του με κάτι πιο εθνικοπατριωτικό από το κλείσιμο επιχειρήσεων. Έτσι, παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Παλαιολόγου μαζί με τον Μητροπολίτη Πειραιά και άλλους παράγοντες της φάσης.

Η αλήθεια είναι ότι κι εκεί υπήρξε ένα κάποιο μπούγιο, όμως η παρουσία του Μητροπολίτη αρκεί για να υπάρξει μόνωση από τον corona:

Όπως είπε μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κροκίδης, την ευθύνη για το μπούγιο έχει ο κόσμος που βασικά ήθελε να φωτογραφηθεί:

Μα είναι δυνατόν να στερήσει κανείς τον Άδωνι Γεωργιάδη από το κοινό του; Εμείς μέχρι και χολέρα θα κολλάγαμε για μία σέλφι.

Best of internet