Quantcast
THE STREAM

Με αγορές γιουκαλίλι έπνιξαν τον πόνο τους οι Θεσσαλονικείς στην καραντίνα

Σύμφωνα με τα καταστήματα μουσικών οργάνων, το γιουκαλίλι ήταν το πρώτο σε πωλήσεις όργανο αυτό το διάστημα


THE NEWSROOM · 5 Ιουνίου 2020

Ίσως να είναι η έμφυτη τάση των πολιτών της προς την καλλιτεχνική δημιουργία, ίσως να είναι τα πολλά «λ» που περιέχει το όνομα του εν λόγω μουσικού οργάνου, ίσως να είναι όλα αυτά μαζί. Το γεγονός είναι ότι η περίοδος της καραντίνας εκτόξευσε τις πωλήσεις γιουκαλιλίων στη Θεσσαλονίκη, ακόμη κι αν λάβει κανείς υπόψη τις αυξημένες πωλήσεις μουσικών οργάνων τους συγκεκριμένους μήνες.

Όπως φαίνεται, κάμποσοι Έλληνες αποφάσισαν να αγοράσουν μουσικά όργανα, ώστε να πνίξουν τη βαρεμάρα τους στη μουσική. Το Σαλονικιώτικο γούστο όμως φαίνεται πως ικανοποιείται πάνω απ’ όλα με το γιουκαλίλι.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ o Κωνσταντίνος Πρελορέντζος, υπεύθυνος πωλήσεων σε κατάστημα μουσικών οργάνων στη Θεσσαλονίκη, ο λαός έκανε στροφή στο ντρίγκι ντρίγκι:

«Ενισχύσαμε και το τηλεφωνικό μας κέντρο για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο πριν ανοίξουμε τα καταστήματα μας, τους καθοδηγούσαμε τηλεφωνικά για να αγοράσουν αυτό που τους ταιριάζει αλλά και για να φτιάξουν με κάποια αναλώσιμα υλικά τα ήδη υπάρχοντα μουσικά όργανά τους.

Η κιθάρα ήταν αυτή που κατέκτησε την κορυφή στις πωλήσεις και όπως αποδείχτηκε το αγαπημένο μουσικό όργανο για μικρούς και μεγάλους ενώ την τιμητική του στην περίοδο του εγκλεισμού αλλά και τώρα, έχει το γιουκαλίλι, καθώς το μικρό μέγεθος του, η ομοιότητα με την κιθάρα και η προσιτή τιμή του το τοποθετούν ψηλά στις προτιμήσεις των «νέων μουσικών του κορονοϊού

Εμάς απλά μας πιάνει δέος με το πόσο υπέροχη ακούγεται η λέξη «γιουκαλίλι» με το αυθεντικό σαλονικιώτικο accent.

(πηγή)

 

 

Best of internet