Quantcast
THE STREAM

Ροζ περιστέρι από το Πακιστάν συλλαμβάνεται από την Ινδία για κατασκοπεία

Ο Πακιστανός χωρικός ιδιοκτήτης του απηύθυνε διάβημα στις Ινδικές αρχές για την απελευθέρωση του


THE NEWSROOM · 29 Μαΐου 2020

Παρότι το περιστέρι συνήθως θεωρείται το πουλί της ειρήνης, ένα συγκεκριμένο δείγμα του είδους του από το Πακιστάν φαίνεται πως έχει μπλέξει σε πιο σκοτεινές υποθέσεις. Πιο συγκεκριμένα, ένα Πακιστανός χωρικός ζητά από τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι να αφήσει ελεύθερο το πτηνό του, το οποίο βρίσκεται κρατούμενο στην Ινδία ως κατηγορούμενο για κατασκοπεία.

Το στόρι έχει ως εξής: Ο χωρικός ζει στο Πακιστανικό κομμάτι του Κασμίρ, 4 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ινδία και εκτρέφει περιστέρια. Πριν λίγες μέρες τα άφησε να πετάξουν ελεύθερα, προς τιμήν του τέλους του Ραμαζανιού που ήταν στις 23 Μαΐου – μετά το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού ακολουθεί η μεγάλη γιορτή που λέγεται Εΐντ αλ-Φιτρ.

Ένα ατίθασο πτηνό διέσχισε τα σύνορα από αέρα και βρέθηκε στην Ινδία, όπου πιάστηκε από την αστυνομία για τον εξής ανησυχητικό λόγο: Σύμφωνα με τους Ινδούς αστυνομικούς σε ένα από τα πόδια του είχε ένα δαχτυλίδι, πάνω στο οποίο ήταν χαραγμένος ένας κωδικός. Οι αρχές της χώρας αυτή τη στιγμή προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τον κωδικό – δεν γνωρίζουμε αν ανακρίνουν παράλληλα και το περιστέρι, το οποίο κρατείται σε κλουβί στην Ινδία και είναι καλά.

Από τη μεριά του ο χωρικός, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα Dawn του Πακιστάν λέγεται Χαμπιμπουλάχ και είναι ιδιοκτήτης 12 περιστεριών, υποστηρίζει ότι το περιστέρι που συνελήφθη είναι δικό του κι ότι ο μυστικός κωδικός είναι στην πραγματικότητα το κινητό του. Όπως είπε μάλιστα:

«Ναι, αυτό είναι το κατοικίδιο περιστέρι μου και δε θα μπορούσε ποτέ να είναι κατάσκοπος ή τρομοκράτης.»

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το δεύτερο ροζ περιστέρι από το εν λόγω ζευγάρι βρίσκεται μαζί του. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περιστέρι που συλλαμβάνεται στην Ινδία: Έχουν συλληφθεί άλλα δύο τον Μάιο του 2015 και τον Οκτώβριο του 2016, με με το δεύτερο μάλιστα να κουβαλά ένα σημείωμα με απειλές κατά του πρωθυπουργού της Ινδίας. Το ότι η ευρύτερη περιοχή του Κασμίρ διεκδικείται κι από τις δύο χώρες, δεν βοηθά καθόλου τη ζωή των πτηνών.

Σε κάθε περίπτωση, το χωριό του Χαμπιμπουλάχ οργάνωσε μία διαμαρτυρία υπέρ της επιστροφής του πτηνού, ενώ ο ίδιος ζήτησε από τον Μόντι να επιστρέψει το περιστέρι του με το «πλήρες πρωτόκολλο και τον δέοντα σεβασμό».

Τέλος, απαίτησε από την Ινδία να σταματήσει «να ενοχοποιεί αθώα πτηνά».

Best of internet