Quantcast
THE STREAM

Δύο επικίνδυνους γκραφιτάδες έπιασε απ’ αυτοφώρω η ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Η απόπειρα των δύο αποφοίτων της σχολής Κακών Τεχνών που πήγαιναν γυρεύοντας επιβραβεύθηκε με πρόστιμα


THE NEWSROOM · 28 Μαΐου 2020

Όπως φαίνεται, όταν πρόκειται για την κοινωνική μάστιγα που λέγεται γκραφίτι, οι δυνάμεις του Νόμου και της Τάξης είναι ακούραστες. Τις προάλλες ήταν μία τοιχογραφία από έναν παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη που λέρωσε έναν τοίχο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προχτές ήταν η απόπειρα δύο άσημων γκραφιτάδων να κάνουν το ίδιο στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη περίπτωση, το γκραφίτι καθαρίστηκε πολλά χρόνια αφότου έγινε, όμως στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης ακυρώθηκε την ώρα που συνέβαινε και οι δύο παράνομοι πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω. Η δημοτική αστυνομία τους εντόπισε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της 26 Μαΐου και το ντουέτο συνελήφθη με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ.

Το κόστος των άνομων πράξεών τους ξεκινά με τα προβλεπόμενα πρόστιμα για ρύπανση. Δεν θα σταματήσει εκεί όμως: Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής, ο δήμος σκοπεύει να γίνει πολιτικός ενάγων στην υπόθεση υπέρ της κατηγορίας, ώστε οι δύο streets artists να τιμωρηθούν και να χρεωθούν και το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς που προκάλεσαν.

Όπως είπε:

«Είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αστυνομία επιβάλλει τέτοιο πρόστιμο. Κινήθηκε, επίσης, το νομικό τμήμα του δήμου διότι παρά τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις για σεβασμό του δημόσιου χώρου και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της διοίκησης για ευπρεπισμό της πόλης, κάποιοι επιμένουν.

Τα πρώτα πρόστιμα έπεσαν. Πέραν όμως αυτού, οι παραβάτες θα καλούνται να πληρώνουν και την αποκατάσταση της ζημιάς.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη έχει μία εξαιρετικά δραστήρια κοινότητα εχθρών της τάξης, οι οποίοι έχουν στολίσει τα βαγόνια του μετρό (πριν αυτό λειτουργήσει) όχι μόνο μία:

Αλλά δύο φορές:

Ελπίζουμε τουλάχιστον ο δήμος να σεβαστεί το μόνο αληθινά θεοσεβούμενο γκραφίτι που παίζει στην πόλη του:

 

 

Best of internet