Quantcast
THE STREAM

Ο θαλασσοπόρος Κυριάκος Μητσοτάκης ανακαλύπτει τη Νότια Ζηλανδία και οι ιθαγενείς πανηγυρίζουν

Ελπίζουμε το νέο κράτος να έχει καλύτερη σχέση με τη Βόρεια Ζηλανδία από αυτή που έχουν οι δύο Κορέες


THE NEWSROOM · 26 Μαΐου 2020

Το αδερφό έθνος της Νότιας Κορέας (ή έστω της Νότιας Καρολίνας, δεν ξέρουμε) είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε χτες κατά τη διάρκεια (μαγνητοσκοπημένης) συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη . Η ομιλία του πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο του Star κυλούσε κανονικά , μέχρι που η λανθάνουσα γλώσσα του μας είπε την αλήθεια: Δηλαδή, ότι το “Ν” της Ν. Ζηλανδίας βασικά σημαίνει “νότια“.

Η αποκάλυψη μάλιστα μας ήρθε επειδή τώρα τελευταία η χώρα μας φαίνεται ότι συμμετέχει στο πιο κουλ υγειονομικό παρεάκι του κόσμου, δηλαδή τις χώρες που κατάφεραν να μπλοκάρουν σε υπολογίσιμο βαθμό τον κορωνοϊό. Όπως είπε:

«Συμμετέχουμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα χωρών μαζί με τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, τη… Νότια Ζηλανδία. Και συζητάμε παραδείγματα, σκέψεις για το πως μπορούμε να ανοίξουμε την οικονομία μας.»

Όπως καταλαβαίνετε, η ίδρυση αυτού του νέου έθνους – κράτους χαιρετίστηκε όπως της άξιζε:

#Καλημερα μόνο σε αυτούς που γεννήθηκαν στη #Νότια Ζηλανδία!#Κολάμπια#

Gepostet von George Stylos am Dienstag, 26. Mai 2020

Υπήρξε κι ένα ιδιαίτερο ρεύμα σκέψης βέβαια στις αντιδράσεις του ίντερνετ:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενασχόληση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Νέα Ζηλανδία σχεδόν συγχρονίστηκε με έναν σεισμό 5.6 Ρίχτερ. Ο σεισμός ευτυχώς δεν προκάλεσε ούτε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, ούτε ιδιαίτερες υλικές ζημιές.

Κατάφερε όμως να αναδείξει το επικό coolness της πρωθυπουργού της χώρας, Τζασίντα Άρντερν, η οποία συνέχισε να απαντάει ατάραχη ερωτήσεις σε συνέντευξη παρά τις (οφθαλμοφανείς) δονήσεις. Ο διάλογος με τον παρουσιαστή της εκπομπής, Ράιαν Μπριτζ, ήταν ο εξής:

«Γίνεται ένας μικρός σεισμός εδώ, Ράιαν….

Ένας αρκετά καλός σεισμός εδώ… να βλέπετε πράγματα να κινούνται πίσω μου. Το Beehive κουνιέται λίγο περισσότερο από τα περισσότερα κτίρια.»

Δείτε το βίντεο:

Φυσικά, ο εν λόγω σεισμός έγινε πριν τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, οπότε δεν μπορεί να ευθύνεται ο ίδιος και η παροιμιώδης καλοτυχία του ονόματος του γι’αυτόν. Από την άλλη, λίγες ώρες μετά τη Νότια Ζηλανδία έγινε κι άλλος ένας σεισμός (5.2 Ρίχτερ) στη Νέα Ζηλανδία.

Τα συμπεράσματα δικά σας, επιστημονικές θεωρίες υπάρχουν πάντως:

 

Best of internet